Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Σε εκπαίδευση και υγεία 3,1 εκατ. ευρώ προερχόμενα από εγκληματικές ενέργειες!!!


Την χρηματοδότηση των δράσεων εκπαίδευσης και υγείας από ποσά προερχόμενα από εγκληματικές ενέργειες που τελέσθηκαν σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χουλιαράκη.
Ειδικότερα προβλεπεται η διάθεση ποσού συνολικού ύψους 3.139.000 ευρώ για την ενίσχυση των προϋπολογισμών τρέχοντος οικονομικού έτους στα Υπουργεία Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Υγείας, με την εγγραφή αντίστοιχων πιστώσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν δράσεις για την εκπαίδευση και την υγεία, ως εξής: 
  • Ποσό ύψους 1.639.000 ευρώ στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης για την αποκλειστική κάλυψη υποχρεώσεων μισθοδοσίας εκπαιδευτών Δημοσίων ΙΕΚ
  • Ποσό ύψους 1.500.000 ευρώ στο Υπουργείο Υγείας, για τη χρηματοδότηση των ακόλουθων δράσεων: 
  • Ενίσχυση του Ο.ΚΑ.ΝΑ. με το ποσό του 1.000.000 ευρώ, προκειμένου να εξοφληθούν υποχρεώσεις του καθώς και για την αγορά φαρμακευτικού - υγειονομικού υλικού και αναλωσίμων. 
  • Ενίσχυση του ΚΕ.Θ.Ε.Α. με το ποσό των 500.000 ευρώ, για την κάλυψη λειτουργικών του αναγκών Από την ημερομηνία διάθεσής τους τα εν λόγω ποσά θα πρέπει να απορροφηθούν εντός τριμήνου του τρέχοντος έτους.
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου