Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης: Η αλήθεια που πρέπει να ειπωθεί!!!


Δεν έχει προηγούμενο τα πολλά τελευταία χρόνια ένα νοσοκομείο, με την ίδρυση του, να έχει τόσο πολύ κακολογηθεί. Να του γίνεται τόσος πόλεμος - μήπως επειδή δεν είναι ιδιωτικό;- γιατί  τόλμησε το κράτος, εν μέσω της κρίσης της τελευταίας πενταετίας, να φτιάξει ένα κόσμημα στο Νότιο Αιγαίο, που σώζει ζωές Ελλήνων και ξένων, παρέχοντας Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια φροντίδα. 
Αυτό είναι το Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης και η κυρία Σοφία Απολλωνάτου,καρδιολόγος- εντατικολόγος,  αποσπασμένη από το…. Ασκληπιείο Βούλας, ανέλαβε να μας το παρουσιάσει και να μας παράσχει τα απαραίτητα στοιχεία.



Το Νοσοκομείο από την έναρξη του στις 16 Ιουλίου του 2016, αντιμετώπισε με επιτυχία και χωρίς καμιά απώλεια ζωής τα εξής περιστατικά:


  • 5 περιστατικά στη μονάδα Εμφραγμάτων- μονάδα αυξημένης φροντίδας.
  • 1 τοκετός με πρόωρη γέννηση, μητέρα και παιδί σε πολύ καλή κατάσταση, το παιδί για προληπτικούς λόγους αεροδιακομίσθηκε στο ΠΕ.ΠΑ.Γ.Ν.Η και στη μονάδα προώρων.
  • 9 χειρουργικές επεμβάσεις στο κεντρικό χειρουργείο.
  • 406 χειρουργικές επεμβάσεις στο σηπτικό χειρουργείο (επείγοντα).
  • 2.764 επείγοντα περιστατικά.
  • 3.395 περιστατικά στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία.
  • 580 εργαστηριακές εξετάσεις.
Τον Ιούλιο 2016 τα περιστατικά αεροδιακομιδών με το ΕΚΑΒ ήταν 9, ενώ με το αεροσκάφος του Ιδρύματος Νομικού, που αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος για τους κατοίκους της Σαντορίνης, οι αεροδιακομιδές ήταν 7. Συνολικά 16 αεροδιακομιδές, ενώ τον Αύγουστο οι αεροδιακομιδές ήταν με το ΕΚΑΒ 23 και 6 με το αεροσκάφος του Ιδρύματος Νομικού, συνολικά δηλαδή 29, και συγκεντρωτικά για τον Ιούλιο και Αύγουστο 45 αεροδιακομιδές.  ποσοστά πολύ χαμηλά σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά περιστατικά. Και μόνο αυτό το ποσοστό των 45 συνολικά αεροδιακομιδών σε επείγοντα περιστατικά Ιουλίου και Αυγούστου που ήταν 2.764, αποδεικνύει τη χρησιμότητα του Γενικού Νοσοκομείου της Σαντορίνης, που έσωσε ζωές και παρείχε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια φροντίδα άμεσα.
Όσον αφορά το προσωπικό του Νοσοκομείου οι γιατροί είναι 34 με απόσπαση από Αθήνα είναι οι 3, ένας με μόνιμη εγκατάσταση από την Αθήνα και οι νοσηλευτές είναι 54 μαζί με ΔΕ και τραυματιοφορείς. 

Οι αριθμοί δείχνουν την αμείλικτη πραγματικότητα και το σπουδαίο έργο που επιτελεί.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου