Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Απάντηση στην ΕΝΕ του Χρ. Καραγιαννίδης: «Κλειστό μαγαζί» η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας!!!


Στην εκπομπή «Πες μου το θέμα» και τον Λευτέρη Αρβανίτη μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας, Χρήστος Καραγιαννίδης και αναφέρθηκε στο ζήτημα της κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των «βοηθών νοσηλευτών», αλλά και τις έντονες αντιδράσεις από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας, που ξεπερνούν τις συνήθεις συνδικαλιστικές πρακτικές.

Ο κ. Καραγιαννίδης τόνισε πως το θέμα ξεκίνησε  το 2014, όταν ο τότε υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, κάνοντας το «χατίρι» της Ένωσης Νοσηλευτών στερεί από  τους «βοηθούς» τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, προκαλώντας αντιδράσεις από βουλευτές διαφόρων κομμάτων.

Όπως τονίζει μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, έχει παραδεχτεί πως υπάρχει πρόβλημα , καθώς οι «Βοηθοί» νοσηλευτές προσφέρουν τις ίδιες ακριβώς υπηρεσίες με αυτές των νοσηλευτών, ενώ αναλαμβάνουν και αντίστοιχες ευθύνες εντός των κλινικών, με αποτέλεσμα να επικρατεί για περισσότερα από 30 χρόνια ένα ιδιότυπο καθεστώς παρανομίας.

Αναφορικά τέλος με τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται από της συνδικαλιστές της ΕΝΕ, ο κ. Καραγιαννίδης  έκανε λόγο για χτυπήματα κάτω  από τη μέση, που δε συνάδουν με πρακτικές συνδικαλιστικής οργάνωσης.


ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου