Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Πολάκης για σκάνδαλα σε ΕΟΠΥΥ - ΕΚΑΒ - ΚΕΕΛΠΝΟ!!! Έρχονται προσλήψεις 4.000 νοσηλευτών στα νοσοκομεία!!!


Σε τρία σοβαρά σκάνδαλα διασπάθισης δημοσίου χρήματος στην υγεία, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε:
  • Στο σκάνδαλο στον ΕΟΠΠΥ που αφορά παραπεμπτικά αρθροσκόπησης και επιβάρυνσης του Οργανισμού, με υπογραφή του πρώην υφυπουργού Υγείας της ΝΔ Μάριου Σαλμά σε διαγνωστικό κέντρο του γαμπρού του. Στην υπόθεση, όπως είπε, εμπλέκονται και άλλα στελέχη της ΝΔ, όπως οι κ. Βορίδης, Σκανδαλάκης και Πατούλης, οι οποίοι έχουν υπογράψει και εγκρίνει την όλη διαδικασία της διαγνωστικής αρθορσκόπησης, η οποία είχε τιμολογηθεί με το κόστος της κανονικής αρθροσκόπησης, που περιλαμβάνει και διήμερη νοσηλεία.
Για την υπόθεση αυτή, η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν έχουν πάρει ακόμη θέση.
  • Ο κ. Πολάκης κατήγγειλε για ακόμη φορά τις σκανδαλώδεις διαδικασίες στην αγορά ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στο παρελθόν και τόνισε ότι έχουν αγοραστεί ήδη 90 νέα ασθενοφόρα, ενώ ακόμη 20 που είχαν αγοραστεί από Περιφέρειες και Δήμους περιμένουν ανενεργά σε κέντρα υγείας.
  • Αναφερόμενος στο ΚΕΕΛΠΝΟ, το χαρακτήρισε απόστημα, κεντρικό μηχανισμό μεταφοράς μαύρου χρήματος και ελέγχου των μέσων ενημέρωσης.
«Ο κατήφορος του συστήματος σταμάτησε αλλά υπάρχουν ακόμη βαθιές πληγές και έχουμε πλήρη συναίσθηση» είπε. Μίλησε για προσπάθεια ανάταξης του συστήματος αλλά και για καθυστερήσεις λόγω ενός «σαπημένου κράτους».
Τα χρήματα των τηλεοπτικών αδειών και οι προσλήψεις
Ξεκαθάρισε ότι «τα χρήματα που εισπράχθηκαν ήδη από τις τηλεοπτικές άδειες και θα εισπραχθούν στο μέλλον, θα αναδιανεμηθούν προς όφελος των ασθενέστερων και οι πρώτες δύο κινήσεις είναι οι 15.000 παραπάνω θέσεις στους παιδικούς σταθμούς».
Σημείωσε επίσης πως ξεκίνησε η διανομή επιπλέον voucher για παιδικούς σταθμούς. Είπε ακόμη πως θα χρηματοδοτηθούν οι προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ 12μηνης διάρκειας για 4.000 θέσεις στα νοσοκομεία, από τις οποίες οι 3.000 αφορούν νοσηλευτές, περίπου 700 λοιπές ειδικότητες και περίπου 300 για εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας.
«Στόχος της διαδικασίας είναι τον Γενάρη οι άνθρωποι αυτοί να δουλεύουν» είπε.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου