Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης συμμετείχαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ Ρόδου στην μεγαλύτερη άσκηση που έχει γίνει στον Ελλαδικό χώρο!!!

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφτηκαν οι ασκήσεις ετοιμότητας, στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Διαχείριση Θυμάτων καταστροφών», που συνδιοργανώνουν δύο μεταπτυχιακά προγράμματα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άσκηση που έχει γίνει στον ελλαδικό χώρο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, τονίζοντας πως στόχος της άσκησης είναι η ασφάλεια τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών.

• Ολόκληρο το σενάριο της χθεσινής άσκησης των μεταπτυχιακών προγραμμάτων που γίνονται στο νησί μας και πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Ακαντιάς Ρόδου
Σε αυτό εκδηλώθηκε πυρκαγιά μετά από ρίψη χειροβομβίδας σε κοινόχρηστο χώρο του πρυμναίου καταστρώματος του πλοίου όπου δημιουργήθηκε πανικός και το πλήρωμα προσπάθησε να ηρεμήσει τον κόσμο και ταυτόχρονα να εκκενώσει το πλοίο από τους επιβάτες. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε στο πρυμναίο σαλόνι του εν λόγω καταστρώματος και κατά την πρώτη εκτίμηση ήταν ελεγχόμενη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Πλοιάρχου υπήρχε έντονος καπνός που δυσκόλευε το έργο της ομάδας ασφαλείας του πλοίου, ενώ υπήρχαν πληροφορίες για τουλάχιστον δέκα τραυματίες ενδεχομένως και νεκρούς. Με το συντονισμό της Λιμενικής Αρχής και την κινητοποίηση του ΕΚΣΕΔ/ΚΕΠΙΧ, κλήθηκαν για παροχή βοήθειας πλωτά σκάφη της περιοχής, ρυμουλκά, βοηθητικά σκάφη κ.α. Παράλληλα κλήθηκαν και δυνάμεις της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ.
Κατά τη διάρκεια του συναγερμού ένας επιβάτης έπεσε στη θάλασσα και περισυνελέχθηκε  από πλωτό του λιμενικού που έσπευσε πλησίον του πλοίου.
Ο πλοίαρχος διέταξε την εκκένωση του πλοίου από τους επιβάτες οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σε κατάλληλο χώρο στον προβλήτα. Τα πυροσβεστικά οχήματα κατέφθασαν στην περιοχή συνέδραμαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.














ΠΗΓΗ:
© www.rodospress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου