Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Σχέδιο αναβάθμισης του ΕΚΑΒ στην Ήπειρο!!!


Ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας, δημιουργεί η πρόταση που περιλαμβάνει ένα ενιαίο ασυρματικό κέντρο στην Ήπειρο, τη μετεγκατάσταση του ΕΚΑΒ σε ένα καλύτερο κτίριο, αλλά και η υλοποίηση του αιτήματος για έδρα ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.
Κάτι παραπάνω από αναγκαία χαρακτηρίζεται από την τοπική διοίκηση του ΕΚΑΒ η διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου λειτουργίας, που θα περιλαμβάνει ένα ενιαίο ασυρματικό κέντρο στην Ήπειρο, τη μετεγκατάσταση του ΕΚΑΒ σε ένα καλύτερο κτίριο, αλλά και την υλοποίηση του αιτήματος για έδρα ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.
Η 7η Περιφέρεια του ΕΚΑΒ που καλύπτει την Ήπειρο, την Κέρκυρα και τη Λευκάδα ενισχύθηκε πρόσφατα με ασθενοφόρα, ωστόσο τα προβλήματα εξακολουθούν να παραμένουν και σύμφωνα με τον διευθυντή της Βασίλη Παπαδιώτη θα πρέπει να αντιμετωπιστούν το συντομότερο.
Βασικότερο πρόβλημα που αναδείχθηκε και με τον σεισμό του Σαββάτου, αφού εντοπίστηκαν ρωγμές, είναι αυτό του κτιρίου, το οποίο δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών.
Το αίτημα μεταφοράς σε άλλο κτίριο έχει ήδη υποβληθεί στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ και στον υπουργό Υγείας, όπως και το δεύτερο αίτημα που είναι η ανάπτυξη ενός ενιαίου ασυρματικού κέντρου που θα καλύπτει όλη την Ήπειρο, με έδρα τα Ιωάννινα.
Μαζί με τα δύο παραπάνω, η τοπική διεύθυνση έχει υποβάλλει αίτημα ώστε το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων να γίνει από την ερχόμενη τουριστική περίοδο έδρα ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ, προκειμένου να αποφεύγονται οι διακομιδές ασθενών από την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου με στρατιωτικά αεροσκάφη.
«Μιλάμε για λιγότερο χρόνο, λιγότερο κόστος και φυσικά περισσότερες πιθανότητες επιτυχούς ιατρικής αντιμετώπισης, που επίσης σημαίνει μικρότερο κόστος για την πολιτεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Βλέποντας και λίγο πιο... μακριά ο κ. Παπαδιώτης τόνισε ότι θα πρέπει ήδη από τώρα να υποβληθεί το αίτημα για την προμήθεια και άλλων ασθενοφόρων μέσω της νέας προγραμματικής περιόδου, αφού τα υφιστάμενα «.... σε τρία χρόνια θα έχουν συμπληρώσει 400.000 χιλιόμετρα».
Χρήσιμα σεμινάρια στο δρόμο
Η χθεσινή, ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς και το ΕΚΑΒ με διασώστες προχώρησε στην ενημέρωση των πολιτών που έτυχε να περνούν μπροστά από το διοικητήριο της Περιφέρειας για τις πρώτες βοήθειες που μπορεί ο καθένας να δώσει σε περίπτωση που κληθεί να αντιμετωπίσει μία έκτακτη συνθήκη.
«Ενημερώνουμε τους πολίτες για το ελάχιστο που μπορεί καθένας από εμάς να προσφέρει και να μειώσουμε τον αριθμό των 300.000 θανάτων το χρόνο στην Ευρώπη, εξαιτίας καρδιακών ανακοπών», τόνισε ο κ. Παπαδιώτης.
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου