Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Συντονιστής ο Καλαμπακιώτης γιατρός Χρίστος Λιάπης σε εντυπωσιακή νυχτερινή επιχείρηση ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας σε κρουαζιερόπλοιο!!!


Άλλη μια εντυπωσιακή επιχείρηση αεροδιακομιδής ασθενούς από ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας κατέγραψε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης όταν το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου «MEIN SCHIFF», που έπλεε έξι (6) ναυτικά μίλια νότια της Σάμου ενημέρωσε για την ανάγκη μεταφοράς 55χρονου επιβάτη.
Οι άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας παρέλαβαν τον Γερμανικής καταγωγής ασθενή και τον μετέφεραν στο αεροδρόμιο «Αρίσταρχος» της Σάμου, από όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ.
Συντονιστής της επιχείρησης ήταν ο συντοπίτης μας γιατρός κ. Χρίστος Λιάπης ο οποίος ανέφερε πως εχθές, ως Συντονιστής Ιατρός Εφημερίας του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), μαζί με τους Ιατρούς του Ά Επιπέδου και τον Συντονιστή του ΕΚΑΒ, σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού, συντονίσαμε την όλη επιχείρηση αεροδιακομιδής, εν πλω, από super puma, Γερμανού υπήκοου που επέβαινε σε Κρουαζιερόπλοιο πλησίον της Σάμου και της Ικαρίας, ο οποίος παρουσίασε οξύ καρδιολογικό πρόβλημα. Κατά ευτυχή συγκυρία, έχοντας υπηρετήσει σε στρατιωτικές μονάδες και των δύο αυτών νήσων, είχα ιδία εικόνα της περιοχής.
Συγχαρητήρια στα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων που έφεραν σε πέρας την αεροδιακομιδή. Συγχαρητήρια και στους συναδέλφους ιατρούς των Νοσοκομείων Σάμου, Ικαρίας και Χίου (από όπου απογειώθηκε το Super Puma) και κυρίως στους εφημερεύοντες καρδιολόγους αυτών, καθώς και στις Διοικήσεις τους. Η επικοινωνία μας υπήρξε άμεση και ο συντονισμός άψογος. Και τα τρία Νοσοκομεία ήταν πανέτοιμα να υποδεχθούν τον ασθενή, τα 2 έχοντα και τη δυνατότητα προσωρινής βηματοδότησής του, ώστε να καθοριστεί, βάσει των αποστάσεων του πλοίου από τις πλησιέστερες νήσους και των πτητικών χρόνων, η βέλτιστη επιλογή αντιμετώπισης του ασθενούς που ήταν -τελικώς- η αεροδιακομιδή του στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου της Σάμου. Παρά τις ασφυκτικές συνθήκες που διαμορφώνει η παρατεινόμενη οικονομική κρίση, το Εθνικό μας Σύστημα Υγείας μάχεται καθημερινά για την παροχή της καλύτερης δυνατής φροντίδας, προς όλους, σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας. Με το ΕΚΕΠΥ στην πρώτη γραμμή του αγώνα αυτού. Κοντά στον πολίτη και στις ανάγκες Υγειονομικής Περίθαλψης αυτού, με επιλογές αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας, ώστε να μην πάνε χαμένες, τουλάχιστον στην Υγεία, οι σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού.
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου