Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Γιάννης Βλασερός για την πτητική βάση του ΕΚΑΒ: «Πολύ θετικό γεγονός για τα νησιά»!!!


Ως πολύ θετικό γεγονός για τα νησιά χαιρέτισε την έναρξη λειτουργίας της μόνιμης πτητικής βάσης του ΕΚΑΒ με έδρα τη Σύρο o Ναξιώτης καρδιολόγος και πολιτευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βλασερός.
«Αισθάνομαι ικανοποιημένος και δικαιωμένος [...] Έστω και αργά, είναι πολύ καλό που έγινε» δήλωσε χαρακτηριστικά στην εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5 και πρόσθεσε ότι τώρα τα επείγοντα περιστατικά που χρήζουν άμεσης ιατρικής αντιμετώπισης θα μεταφέρονται γρηγορότερα είτε στα πλησιέστερα τοπικά νοσηλευτικά ιδρύματα, είτε σε νοσοκομεία των Αθηνών. Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη ότι η πτητική βάση θα πρέπει να πλαισιωθεί κι από κατάλληλα εξοπλισμένα και οργανωμένα πλεούμενα.
Κατά την άποψη του κ. Βλασερού - και σχολιάζοντας σχετική επισήμανση της Πόπης Αλιμπέρτη - το γεγονός ότι η πτητική βάση του ΕΚΑΒ δρομολογήθηκε και υλοποιήθηκε σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα (για τα ελληνικά δεδομένα) οφείλεται στις συντονισμένες ενέργειες διαφόρων φορέων και συλλογικών οργάνων (ακόμη και της Νάξου), καθώς και στην οργανωμένη αντίδραση του κόσμου. «Η κοινή προσπάθεια μπορεί να φέρει αποτέλεσμα» τόνισε ο κ. Βλασερός, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν πρέπει να καταθέτουμε τα όπλα, αν θέλουμε να επιτύχουμε την ευόδωση οποιουδήποτε αιτήματος.
Όσον αφορά στο νοσοκομείο της Νάξου και τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού ειδικότερα, την χαρακτήρισε «ιδιαίτερα χρήσιμη όχι μόνο για τη Νάξο, αλλά και για τα γύρω νησιά», ωστόσο δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι δεν αρκεί να υπάρχει θέση νεφρολόγου στον Οργανισμό, αλλά θα πρέπει να υπάρξει και πλήρωση της από μόνιμο γιατρό. Όπως είπε, προκειμένου να υπάρξει ενδιαφέρον από γιατρούς για να έρθουν να υπηρετήσουν στα νησιά, θα πρέπει να θεσπιστεί ειδικό μισθολόγιο, κάτι που ο κ. Βλασερός έχει επισημάνει σε κάθε ευκαιρία.
Τέλος, συμπλήρωσε ότι και η κενή θέση καρδιολόγου στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου «είναι ένα τεράστιο έλλειμμα».


ΠΗΓΗ:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου