Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Παγώνει η μεταφορά των ασθενοφόρων απο τα Κ.Υ. Ζαγοράς και Αργαλαστής!!!

Σύμφωνα με την βουλευτή Μαγνησίας του Σύριζα Κ.Παπανάτσιου.




Η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Κατερίνα Παπανάτσιου απαντώντας στην επιστολή του Δημάρχου Ζαγοράς με την οποία κοινοποιεί την από 19/10/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζαγοράς σχετικά με την απομάκρυνση του ασθενοφόρου του Κ.Υ. Ζαγοράς.
Δηλώνει ότι σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Κ. Καρακατσιανόπουλο αλλά και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Π. Πολάκη πήρε την ρητή διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειτα να μετακινηθεί το ήδη υπάρχον ασθενοφόρο από το Κ.Υ. Ζαγοράς. Ο δήμαρχος Ζαγοράς έχει ενημερωθεί, τις προηγούμενες ημέρες και προφορικά για την εξέλιξη αυτή από την βουλευτή και είναι απορίας άξιον γιατί το θέμα επανέρχεται με την κοινοποίηση της σχετικής απόφασης του Δ.Σ. Δήμου Ζαγοράς.
Επιπλέον, η βουλευτής δήλωσε ότι σε επαφή που είχε με τον διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. κ. Νέστορα Αντωνίου πήρε τη ρητή διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία μονομερής ενέργεια από την πλευρά της 5ης Υ.ΠΕ. για την απομάκρυνση του ασθενοφόρου από το Κ.Υ. Αργαλαστής. Αντιθέτως, θα προγραμματιστούν συναντήσεις με τους υπεύθυνους του Κ.Υ. προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση. Τέλος ενημερώθηκε από τον διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. ότι έχει ήδη προκηρυχθεί θέση για επικουρικό οδηγό για το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Αργαλαστής.
Η κ. Κ. Παπανάτσιου τόνισε ότι "στις μέρες, μας όπου ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται από τις συνέπειες της μακροχρόνιας κρίσης, είναι υποχρέωση όλων των εμπλεκόμενωνν φορέων να συνεργάζονται με ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και αλληλοκατανόηση για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης και θα πρέπει τα θέματα ενός τόσο ευαίσθητου τομέα όπως αυτός της Υγείας να μην γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από κανέναν".
Δεν παραχωρείται… μέχρι νεωτέρας το καινούργιο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, που αποκτήθηκε από πόρους του ΕΣΠΑ. Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου, θορυβημένος από τις έντονες αντιδράσεις και την κινητοποίηση στην Αργαλαστή, άφησε χθες να εννοηθεί ότι προσωρινά δεν θα υπάρξει καμία… μετακίνηση και ότι θα επιδιώξει συνάντηση με τους τοπικούς φορείς της περιοχής που αντιδρούν.
Για «μία πρώτη νίκη» των κατοίκων του Νοτίου Πηλίου, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και το Δήμο κάνει λόγο το Τοπικό Συμβούλιο Αργαλαστής, που ζητά ωστόσο να είναι όλοι σε επαγρύπνηση, καθώς η προσωρινή αυτή αναστολή δεν συνιστά οριστική λύση.
Ειδικότερα ο  διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Νέστορας Αντωνίου, χθες σε δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ υπογράμμισε ότι θα επιδιώξει άμεσα συνάντηση στο Βόλο με τους τοπικούς φορείς για το θέμα και ότι μέχρι τότε δεν θα υλοποιηθεί η απόφαση  για την παραχώρηση του ασθενοφόρου, υπογραμμίζοντας ότι η 5η ΥΠΕ εξετάζει διάφορες εναλλακτικές λύσεις για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου