Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Ξεμένει και πάλι από διασώστες το ΕΚΑΒ;

ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ 9 ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ ΣΤΙΣ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥΣ




Μπορεί το προσφυγικό να αύξησε τον φόρτο εργασίας στον τομέα της Υγείας, όμως το ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκε μέχρι στιγμής επιτυχώς στις απαιτήσεις και στις περιστάσεις.
Αν θα συνεχίσει να το πράττει θα εξαρτηθεί από τη βούληση της κυβέρνησης καθώς στις 19 Νοεμβρίου λήγει η σύμβαση των 9 διασωστών που είχαν προσληφθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ τον περασμένο Φεβρουάριο.
Η σύμβαση που έληγε τον Σεπτέμβριο ανανεώθηκε για 2 μήνες με αποτέλεσμα να λήγει στις 19 Νοεμβρίου. Αν η σύμβαση δεν ανανεωθεί, αυτό θα σημαίνει ότι από τους 26 διασώστες που διαθέτει σήμερα ο τομέας Χίου του ΕΚΑΒ, η δύναμή του θα συρρικνωθεί σε 17 άτομα. Πρακτικά αυτό μεταφράζεται σε πρόβλημα στελέχωσης των Ασθενοφόρων σε Κ.Υ. Πυργίου αλλά και στην Αμανή καθώς και μείωση του αριθμού των Ασθενοφόρων ανά βάρδια και στην πόλη.
Σε επιστολή τους οι διασώστες επισημαίνουν ότι:
«Οι απαιτήσεις για προνοσοκομιακή φροντίδα στο νησί είναι ιδιαίτερα αυξημένες, ειδικά μετά την κρίση με το προσφυγικό το οποίο παραμένει σε έξαρση και προβλέπεται να αυξηθεί κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω άσχημων συνθηκών διαβίωσης που επικρατούν στο hotspot, την ώρα που ο αριθμός των περιστατικών που καλείται να καλύψει το ΕΚΑΒ Χίου καθημερινά αυξάνεται ενώ παράλληλα δεν έχουν σταματήσει οι ροές από την Τουρκία», αναφέρουν οι ίδιοι λέγοντας ότι κρίνεται επιτακτική η ανανέωση της σύμβασής τους. 
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου