Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΚΑΒ-2

11/11/2016


Συνάδελφοι,

Η Ριζοσπαστική Ενότητα χαιρετίζει την 1η και μοναδική -μετά από 6 χρόνια θητείας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο- απόπειρα του Εκπροσώπου των Εργαζομένων για ενημέρωση και απολογισμό σε αυτούς που εκπροσωπεί και από τους οποίους εκλέγεται, για τον τρόπο λήψης των αποφάσεών του.

Αδυνατεί να χαιρετίσει το γεγονός ότι αυτή εκφράστηκε εν είδη στοχοποίησης συναδέλφων και εκμετάλλευσης της συνδικαλιστικής του εξουσίας προκειμένου να εκμαιεύσει την ψήφο των συναδέλφων που αιτούνται μετάθεσης και να τους καταστήσει ουσιαστικά ομήρους της προσωπικής και κομματικής του βούλησης.

Αδυνατεί να χαιρετήσει το γεγονός ότι η έγκριση της άδειας με αμοιβή για την άσκηση συναφούς επαγγέλματος, την οποία και σθεναρά υποστηρίζει, τροφοδοτεί τη σύσταση "παραμάγαζων" σε τμήματα που ανήκουν αποκλειστικά στο ΕΚΑΒ και στην ουσία της συνιστά σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ της υπηρεσίας και των ιδιωτών.

Η Ριζοσπαστική Ενότητα δεσμεύεται ότι θα διαφυλάξει και θα διατηρήσει το αριστερό της πρόσημο, που καταμαρτυρεί η ίδια η σύνθεσή της, και ότι η εκλογή αντιπροσώπου της στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο θα σημαίνει:

  • Τη διαρκή ενημέρωση των εργαζομένων για τους τρόπους τοποθέτησής της σε αυτό.
  • Την αδιάλειπτη διεκδίκηση της σύστασης και εφαρμογής ενός εύρυθμου και έλλογου συστήματος μοριοδότησης που θα ισχύει τηρώντας τους κανόνες της δικαιοσύνης, της ισότητας και της διαφάνειας, καθώς και της ανασύστασης και εκσυγχρονισμού του παρωχημένου από την επαγγελματική και κοινωνική πραγματικότητα Οργανισμού του ΕΚΑΒ.
  • Την υπεράσπιση και προστασία όλων των τμημάτων του ΕΚΑΒ από τα άοκνα νύχια των ιδιωτών και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του.
  • Τον επανασχεδιασμό της γεωγραφικής διάταξης και κατανομής του ΕΚΑΒ με ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις βάσει των αντικειμενικών κοινωνικών αναγκών και την ένταξη των Κέντρων Υγείας αγροτικού και αστικού τύπου στον παραπάνω σχεδιασμό.
  • Την άμεση αντικατάσταση του απαρχαιωμένου στόλου οχημάτων, την ενίσχυση των τεχνικών συνεργείων και την αναδιάρθρωση των διοικητικών υπηρεσιών.
  • Την προάσπιση του δικαιώματος όλων των επαγγελματιών διασωστών για συμμετοχή σε καθολική και δωρεάν εκπαιδευτική κατάρτιση από την υπηρεσία, που θα αποτελεί μέσο επαγγελματικής εδραίωσης και εξέλιξης για όλους τους συναδέλφους, καθώς και την αναβάθμιση της ισχύουσας εκπαιδευτικής δομής.

Η τοποθέτηση της Ριζοσπαστικής Ενότητας στις επιλογές δράσης του συνδικαλιστικού κινήματος έγκειται στις ενωμένες και συλλογικές πρακτικές που αφορούν και αποφασίζονται από το σύνολο των εργαζομένων, καθώς η πολιτική χειραφέτηση αποτελεί πρωταρχική και αναπόδραστη επιλογή της. Ως εκ τούτου, καλεί όλους τους συναδέλφους να συμβάλλουν με το προσωπικό τους ήθος και την ψήφο τους και να στηρίξουν σε όλα τα επίπεδα αυτό τον αγώνα.

Στις 26/11/2016 
ψηφίζουμε 
ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου