Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Απάντηση της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΚΑΒ-2 στην διοίκηση της ΠΟΠ-ΕΚΑΒ!!!

13/11/2016

Μετά την πρόχειρη και ατεκμηρίωτη απάντηση της ΠΟΠ-ΕΚΑΒ στα εύλογα ερωτήματα - καταγγελίες που φυσιολογικά εγείρονται από κάθε εργαζόμενο εγγεγραμμένο στην Ομοσπονδία, η Ριζοσπαστική Ενότητα οφείλει να καταστήσει διαυγή αυτά στα οποία η ΠΟΠ-ΕΚΑΒ επιμένει να εθελοτυφλεί και να αρνείται να παρουσιάσει.
Κατ΄ αρχάς, αν αληθεύει ότι το 9ο Συνέδριο πήρε απόφαση για αντικατάσταση και, επί της ουσίας, κατάργηση της υποχρέωσης για ετήσιο Συνέδριο, θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν δικαιούνταν να λάβει τέτοιου είδους απόφαση, η οποία αντίκειται στο καταστατικό της Ομοσπονδίας, και ότι για την αναίρεση των όσων ορίζει το καταστατικό η διοίκηση της Ομοσπονδίας πρέπει να πραγματοποιήσει Καταστατικό Συνέδριο τροποποίησής του. Κατά συνέπεια, η εν λόγω απόφαση του 9ου Συνεδρίου είναι παράνομη και, εφόσον πάρθηκε ομόφωνα, ομόφωνα παραπλανήθηκαν και παρανόμησαν.

Δεύτερον, είναι ακριβής η τοποθέτηση της Ριζοσπαστικής Ενότητας ότι η Ελεγκτική Επιτροπή δεν έχει παρουσιάσει (και όχι καταρτίσει) την έκθεσή της για το οικονομικό έτος 2015 και αυτό ,φυσικά, δεν θα μπορούσε να γίνει καθόσον δεν πραγματοποιήθηκε οικονομικοαπολογιστικό συνέδριο. Αν όντως πραγματοποιήθηκε αυτό έγινε ερήμην του συνόλου των συνέδρων, οι οποίοι δεν εκλήθησαν, κατά παράβαση του καταστατικού της. Κατά συνέπεια, το εν λόγω Συνέδριο είναι παράτυπο από τη στιγμή που δεν τηρεί τις ορθές δημοκρατικές διαδικασίες.

Τρίτον, ακριβώς επειδή η Ριζοσπαστική Ενότητα αποδέχεται την αρχή της πολυφωνίας και της διαφάνειας εγκαλεί τη διοίκηση της Ομοσπονδίας για την προσχηματική αποφυγή σύγκλησης τακτικού Συνεδρίου και τη συστηματική προσπάθεια αντικατάστασής του από διευρυμένα Δ.Σ. της αρεσκείας της.
Η Ριζοσπαστική Ενότητα οφείλει να ενημερώσει τους συναδέλφους ότι τα επικείμενα "σχέδια" της ΠΟΠ-ΕΚΑΒ περιλαμβάνουν τη σύγκληση μέσα στο 2017 Καταστατικού Συνεδρίου προκειμένου να νομιμοποιήσει την πρόθεσή της για κατάργηση του δικαιώματος των εργαζομένων για τακτική ενημέρωση και έλεγχο των πολιτικών και των οικονομικών της Ομοσπονδίας και να ολοκληρώσει την άτυπη τακτικής της για χειραγώγηση και εκμετάλλευση του συνδικαλιστικού αγώνα και τους καλεί όλους για έμπρακτη απόρριψη της παραπάνω προσπάθειάς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου