Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Κρήτη: Πήγε για πεζοπορία κι έπαθε έμφραγμα!!! Δείτε καρέ καρέ τη διάσωση 52χρονου σε απομακρυσμένο μονοπάτι!!!


Πήγε με τη σύζυγό του για πεζοπορία κι επίσκεψη στο σπήλαιο "Πελεκητά" της Κάτω Ζάκρου, στη Σητεία, αλλά υπέστη έμφραγμα! Με την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Σητείας και του κλιμακίου από τους Εθελοντές Διασώστες Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης (ΕΔΕΑΚ), ο 52χρονος Γερμανός σώθηκε και μεταφέρθηκε στη Ζάκρο κι από κει στο νοσοκομείο.
Όπως αναφέρει ο Γιάννης Δασκαλάκης από τους ΕΔΕΑΚ, το ζευγάρι των Γερμανών τουριστών αποφάσισε να επισκεφτεί το σπήλαιο των ''Πελεκητών'' που βρίσκεται 5χλμ από τον οικισμό της Κάτω Ζάκρου.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στο σπήλαιο ο 52χρονος άρχισε να αισθάνεται έντονη αδιαθεσία και ζήτησε από την σύζυγό του να επιστρέψουν. Κατά την επιστροφή τους, κι ενώ ακολουθούσαν το μονοπάτι κατά μήκος της ακτογραμμής, τα συμπτώματα άρχισαν να γίνονται πιο έντονα με αποτέλεσμα ο 52χρονοςνα ακινητοποιηθεί 1,5χλμ πριν τον οικισμό. Η σύζυγός του κάλεσε για βοήθεια μέσω του κινητού τηλεφώνου και στην περιοχή έφτασαν άμεσα 2 άντρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας και 5 μέλη της ΕΔΕΑΚ, μεταφέροντας τον πάνω σε φορείο μέχρι τον οικισμό, όπου περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει.
Δείτε τις φωτογραφίες:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου