Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Πάτρα: Μετά από τέσσερις μήνες το ασθενοφόρο παίρνει μπροστά!!!


Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δοθεί σε κυκλοφορία το ασθενοφόρο, δωρεά του Αυστριακού Συλλόγου Φίλων της Ελλάδας στο ΕΚΑΒ της Πάτρας το οποίο παραμένει επί τέσσερις μήνες σε αχρηστία στο πάρκινγκ του ΕΚΑΒ.
Τα καλά νέα έφερε το απόγευμα της Παρασκευής ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας ο οποίος κινητοποιήθηκε μετά το σχετικό ρεπορτάζ της «Π» στο φύλλο της περασμένης Κυριακής. Για το θέμα αυτό κ. Κατσιφάρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ και δρομολόγησαν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε άμεσα να δοθεί σε κυκλοφορία.
«Είναι ένα ζήτημα που αφορά τους πολίτες της περιοχής μας και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσαμε να αδιαφορήσουμε. Το αναδείξατε, γνωρίζουμε το πρόβλημα που έχουμε με την έλλειψη ασθενοφόρων και πράξαμε αυτό που οφείλαμε από την πλευρά μας» μας είπε ο Περιφερειάρχης.
Υπενθυμίζουμε, όπως έγραφε η «Π», επί τέσσερις μήνες παραμένει σε αχρηστία και σαπίζει ένα σύγχρονο ασθενοφόρο το οποίο αποτελεί δωρεά του Αυστριακού Συλλόγου Φίλων της Ελλάδας στο ΕΚΑΒ της Πάτρας. Η γραφειοκρατία το κρατάει σε ακινησία ενώ την ίδια στιγμή τα εν ενεργεία (μερικώς....) ασθενοφόρα είναι ελάχιστα και στην πλειοψηφία τους εμφανίζουν σοβαρότατες βλάβες και πολλές φορές ξεμένουν κατά τη μεταφορά ασθενών.
Για την ιστορία θυμίζουμε ότι τα 11 ασθενοφόρα από τα 25 που διαθέτει η περιφέρειά μας βρίσκονται σε λειτουργία με την πλειοψηφία αυτών να έχουν εξαντλήσει το χρόνο της ζωής τους αφού τα έχουν προμηθευτεί προ 15ετίας και το κοντέρ τους έχει ξεπεράσει τα 600.000 χιλιόμετρα!
«Το απόλυτο χάος ή η απόλυτη ξεφτίλα, δική σας η επιλογή. Ίσως και τα δυο θα έλεγα και εγώ. Τέσσερις περίπου μήνες μετά, το ασθενοφόρο παραμένει ανενεργό, στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ Πάτρας, εκεί κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μας. Γιατί; Γιατί η Ελλάδα των τελωνείων, η Ελλάδα του ΕΚΑΒ, η Ελλάδα του υπουργείου Υγείας, η Ελλάδα του υπουργείου Οικονομικών και η Ελλάδα του υπουργείου Συγκοινωνιών (μηχανολογικό) δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να βρουν ένα τρόπο, να τεθεί στην υπηρεσία των ασθενών της περιοχής μας» περιέγραφε στην «Π» εκ μέρους της Ομάδας Ενεργών Πολιτών η οποία κατέθεσε και το σχετικό αίτημα προς το Σύλλογο των Αυτριακών Λευτέρης Πολυκρέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου