Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

«Η αλήθεια για το Ανθυγιεινό Επίδομα»!!!


Γράφαμε σε ανακοίνωσή μας  πριν από 3 εβδομάδες με τίτλο: «ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ;»
Τις τελευταίες μέρες στα Νοσοκομεία κυκλοφορούν «σενάρια»  για τη κατάργηση του Ανθυγιεινού Επιδόματος. Με αφορμή από τη μια έγγραφο του ΓΛΚ - που βγήκε μετά από νέο ερώτημα από Νοσοκομείο (γιατί άραγε τώρα το ερώτημα;) - που λέει ότι «η άποψη της Υπηρεσίας είναι ότι δεν δικαιούνται το επίδομα η Διευθύντρια και οι Τομεάρχες λόγω του ότι ασκούν διοικητικό έργο, όπως και οι Νοσηλευτές που κάνουν ειδικότητα - γιατί δεν ασκούν νοσηλευτικό έργο!!!», και από την άλλη σχετική ερώτηση στη Βουλή του Βουλευτή κ. Γρηγοράκου «για τη κατάργηση του Ανθυγιεινού Επιδόματος», η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), η ΠΑΣΟΝΟΠ, η ΕΝΕ, η ΠΑΣΥΝΟ, το ΠΑΜΕ και το ΜΕΤΑ, με ανακοινώσεις τρομοκρατούν τους εργαζόμενους, με την επικείμενη ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του Ανθυγιεινού Επιδόματος. Ποια είναι όμως η αλήθεια;
Το Ανθυγιεινό Επίδομα είναι διασφαλισμένο – προφανώς - μέσα από το νόμο του  Μισθολογίου. Καλό  λοιπόν είναι, όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για τη διασφάλισή του και τη συνέχισή του, καλό είναι να πάρουν πρωτοβουλίες για να πάρει ουσιαστικό νόημα  ή «ευθυγράμμιση του σχετικού καθεστώτος με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή νομοθεσία», διεκδικώντας – μαζί με την ένταξη στα ΒΑΕ – όχι μόνο τη διατήρηση του αλλά και την επαναφορά του στο ύψος και στις προϋποθέσεις που δινόταν πριν το 2011.
Για την ανακοίνωσή μας αυτή δεχθήκαμε πλήθος επιθέσεων από όλες τις παραπάνω παρατάξεις (ιδιαίτερα τις «ταξικές» τρομάρα τους..) -  που συνέχισαν στο ίδιο μήκος κύματος - με ανακοινώσεις να διακηρύσσουν τη περικοπή στις κατηγορίες που ανέφερε το έγγραφο του ΓΛΚ και τη πρόθεση της Κυβέρνησης για ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ!!!

Η Αλήθεια είναι η παρακάτω ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας:
«Το Υπουργείο Υγείας μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικώνδιαβεβαιώνει ρητά ότι δε θα υπάρξει καμία περικοπή στη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τις κατηγορίες εργαζομένων που βάσει Νόμου το δικαιούνται. Ως εκ τούτου, συνεχίζεται κανονικά η καταβολή του για τους Διευθυντές και Τομεάρχες της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας καθώς και για τους Νοσηλευτές που συμμετέχουν σε προγράμματα Νοσηλευτικών ειδικοτήτων.
Τέλος, η φήμη ότι επίκειται συνολική κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας μετά τις 31/12/2017 είναι απολύτως ανυπόστατη.
Οποιαδήποτε προσπάθεια επιχειρείται με στόχο να καλλιεργηθεί κλίμα ανασφάλειας στους εργαζόμενους, εξυπηρετεί μικροπολιτικές και αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες».

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για το ρόλο όσων για μικροκομματικές σκοπιμότητες συστηματικά παραπληροφορούν τους εργαζόμενους.


Υ.Γ: Άραγε η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ θα αναρτήσει στο site τη παραπάνω ανακοίνωση - ενημέρωση; Μάλλον όχι. Εκτός αν τους πει ναι η Φώφη και ο Κυριάκος. Περιμένουμε….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου