Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Σεμινάριο που σώζει ζωές από το ΕΚΑΒ Πάτρας!!!


Στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο υπάρχουν περιπτώσεις δύσκολες που θα χρειαστεί να σωθεί μια ζωή ενός αθλητή. Σε αρκετές περιπτώσεις έχει τύχει κάποιος ποδοσφαιριστής να τραυματιστεί σοβαρά και να χρειαστεί η άμεση επέμβαση είτε του γιατρού, είτε κάποιου αθλητικού παράγοντα που βρίσκεται εκείνη στη στιγμή στο γήπεδο. Η ΕΠΣ Ζακύνθου όντας ευαισθητοποιημένη σε θέματα που έχουν να κάνουν με την υγεία των αθλητών διοργάνωσε Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, με την παρουσία γιατρών και διασωστών από το ΕΚΑΒ Πατρών. Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να ενημερώσει όσο καλύτερα γίνεται όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στο νησί μας για να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή.
Ο γιατρός του ΕΚΑΒ Πάτρας Ιορδάνης Αμπατζίδης αναφέρθηκε στο σεμινάριο και το μήνυμα που θέλησε να περάσει προς όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό.
«Από τις γνώσεις μας και τις εμπειρίες μας ήρθαμε να μεταφέρουμε κάποια πράγματα στους ακροατές που ήρθαν καθώς επίσης να τους βάλουμε να κάνουν πάνω στα προπλάσματα (κούκλες) κάποιους χειρισμούς που μπορούν να σώσουν μια ζωή σε αθλητικούς χώρους. Είναι μερικές κινήσεις που αν τις κάνεις σωστά και τις ξέρεις όπως πρέπει μπορούν να σώσουν μια ζωή. Αρκεί να κρατήσεις τη ψυχραιμία σου και δεν χρειάζεται πανικός».
Μεταξύ άλλων προβλήθηκαν κάποια βιντεάκια που έδειξαν τι πρέπει να κάνει κάποιος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τόσο στο γήπεδο, είτε σε κάποιο εστιατόριο ή στο σπίτι του, ενώ έγινε αναπαράσταση για το ποιος είναι ο σωστός τρόπος να αντιδράσεις αν κάποιος ποδοσφαιριστής πάθει ανακοπή καρδιάς ή του γυρίσει η γλώσσα.
Οι παρευρισκόμενοι (γύρω στους 30-40) έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα υγείας σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο και έκαναν πολλές ερωτήσεις προς τους γιατρούς.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου