Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Πλήρης ένταξη της ΠΟΕΔΗΝ στην πολιτική ατζέντα Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ!!!


Γαλαζοπράσινο το «καραβάνι» της ΠΟΕΔΗΝ

«Ανάβουν» οι συζητήσεις και η κριτική στη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα. Στον απόηχο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ με το «καραβάνι της Υγείας», το Δίκτυο Αυτόνομων Σχημάτων Υγείας του Αυτόνομου Ριζοσπαστικού Μετώπου Αγώνα (ΑΡΜΑ) καταγγέλλει την Ομοσπονδία ότι «έχει οδηγήσει σε πλήρη απαξίωση τη λειτουργία των οργάνων διοίκησης». Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «εδώ και ενάμιση χρόνο, όποια ανακοίνωση, δελτίο Τύπου, παρέμβαση, απαντήσεις σε ερωτήματα αποφασίζονται από τον πρόεδρο και τον γραμματέα» και «τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής τα βλέπουν στα e-mails ή στα εξερχόμενα έγγραφα».

Πέντε χρόνια σιγήν ιχθύος

Κάνει λόγο για «πλήρη ένταξη» των δράσεων στην «πολιτική ατζέντα που προπαγανδίζουν αντιπολιτευτικά η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ» και υπενθυμίζει ότι συχνά προχωρούν σε κοινές επιλογές παρεμβάσεων «για να σφραγίσουν το καλό κλίμα και την άψογη συνεργασία τους».
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στα πέντε χρόνια Μνημονίων ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. η ΠΟΕΔΗΝ εξέδωσε «δελτία τύπου 57 σελίδων για τα προβλήματα στην Υγεία (κλεισίματα νοσοκομείων, περικοπές στους μισθούς έως 40%, διαθεσιμότητα, 3.500 απολύσεις, κλεισίματα δομών α'θμιας, πλήρωναν οι ανασφάλιστοι τα νοσήλια, το 5ευρω κ.ά.), ενώ στον ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. έχουν εκδοθεί δελτία τύπου 240 σελίδων.
Η ΑΡΜΑ υπογραμμίζει πως «είναι δεδομένο ότι ο χώρος της Υγείας δεν είναι έξω από τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται» και ότι «πρέπει να κλιμακώσουμε τον αγώνα για την ανατροπή τους», όμως «υπάρχουν σοβαρές θετικές εξελίξεις που λειτουργούν προς όφελος του ΕΣΥ και το πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου