Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Ο κατήφορος της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) συνεχίζεται….!!!




Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) έχει οδηγήσει σε πλήρη απαξίωση τη λειτουργία των οργάνων Διοίκησης.

Εδώ και 1 ½ χρόνο ότι ανακοίνωση, Δελτίο Τύπου, παρέμβαση, απαντήσεις σε ερωτήματα αποφασίζονται από το Πρόεδρο και το Γραμματέα (που λέει ο λόγος...) και τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής τα βλέπουν στα e-mail ή στα εξερχόμενα έγγραφα. 

Η απαξίωση είναι τέτοια, που και όταν είμαστε στα γραφεία της Ομοσπονδίας (σχεδόν καθημερινά…) και ετοιμάζεται οποιοδήποτε  έγγραφο, πάλι το βλέπουμε στα e-mail μας…

Είναι γεγονός, ότι η επιλογή αυτή – της λειτουργίας και της απαξίωσης των οργάνων- της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), έχει σχέση με τις αποφάσεις  που έχουν πάρει  και αφορούν το πλαίσιο παρεμβάσεων της Ομοσπονδίας

Η πλήρη ένταξη των δράσεων και κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας στη «πολιτική ατζέντα» που προπαγανδίζουν αντιπολιτευτικά η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, είναι πλέον μια πραγματικότητα. 

Αρκεί να παρακολουθήσει κάποιος σε ποιο βαθμό «μεγεθύνονται» τα πραγματικά προβλήματα της Υγείας και με πόση ένταση «καταστροφολογίας» επενδύονται,  για να κατανοήσει τις πολιτικές σκοπιμότητες και τη στράτευση της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) στο κοινό αγώνα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, για την επαναφορά στα πράγματα «των πραγματικών ιδιοκτητών» της χώρας.

Είναι δε τόσο αποφασισμένοι να «παίξουν τα ρέστα τους» για να υπηρετήσουν τα πολιτικά τους κόμματα και τους σχεδιασμούς τους, που δεν διστάζουν να παρεμβαίνουν συστηματικά, όχι με βάση τα πραγματικά προβλήματα της Υγείας, αλλά πως θα υπηρετήσουν καλύτερα τις πολιτικές εξελίξεις και θα στηρίξουν την επικοινωνιακή προπαγάνδα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ

Μέχρι και σε κοινές επιλογές παρεμβάσεων προχωρούν (μηνυτήρια αναφορά ΚΕΕΛΠΝΟ, κοινές δηλώσεις για το Νοσοκομείο Σαντορίνης) για να «σφραγίσουν» το καλό κλίμα και την άψογη συνεργασία τους.

Χαρακτηριστικό δε των παραπάνω είναι ότι στις τελευταίες κινητοποιήσεις – τα περιβόητα «καραβάνια» -  δεν υπήρχε ούτε ένα (1)!!!! αίτημα διεκδίκησης του κλάδου. 

Αντί αυτών υπήρχαν άλογα, αγροτικά, τρακτέρ και ανακοινώσεις και πανό που δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτα από τις καθημερινές δηλώσεις του κ. Κουμουτσάκου.

Είναι προφανές πλέον ότι στις  επιλογές αυτές της πλειοψηφίας, οι εργαζόμενοι τους έχουν γυρίσει τη πλάτη.

Και αυτό φαίνεται και στη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. 

Η συστηματική – με εργολαβικά χαρακτηριστικά - συκοφάντηση και απαξίωση της λειτουργίας των Νοσοκομείων διαψεύδεται  από την ίδια την πραγματικότητα. 

Οι τοποθετήσεις  της πλειοψηφίας «δεν άλλαξε τίποτα και τα πράγματα είναι χειρότερα από πριν» δεν πείθουν τους εργαζόμενους. 

Οι συστηματικές δηλώσεις της πλειοψηφίας «πεθαίνει κόσμος στα Νοσοκομεία!!!» τις πιστεύουν μόνο τα κανάλια και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. 

Οι κραυγές «για άφαντες προσλήψεις» προκαλούν το γέλιο στους εργαζόμενους, που βλέπουν το καινούργιο συνάδελφο να κάνει βάρδιες μαζί τους, να ανοίγει το κρεβάτι της ΜΕΘ. 

Οι φωνές «για μειωμένους προϋπολογισμούς» δεν έχουν ουσία όταν τα Νοσοκομεία καλύπτουν τις πραγματικές τους ανάγκες και δεν αναστέλλουν λειτουργίες. 

Οι εργαζόμενοι βλέπουν την πραγματικότητα και γυρίζουν τη πλάτη σε όσους τόσα χρόνια σιωπούσαν για ότι συνέβαινε και – ξαφνικά - τώρα ανακάλυψαν «τις 10 πληγές του Φαραώ» στο χώρο της Υγείας.

Για μας είναι δεδομένο ότι ο χώρος της Υγείας δεν είναι έξω από τις μνημονιακές πολιτικές  που εφαρμόζονται και πρέπει να κλιμακώσουμε τον Αγώνα για την ανατροπή τους. 

Παρά όμως τις μνημονιακές πολιτικές, θεωρούμε όμως ότι υπάρχουν σοβαρές  θετικές εξελίξεις που λειτουργούν προς όφελος του ΕΣΥ και το πολιτών. Εξελίξεις που προήλθαν – σε μεγάλο βαθμό – από τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων της προηγούμενης περιόδου. 

Οι παρεμβάσεις ενίσχυσης στη πρόσβαση ( κατάργηση 5€, η προσβασιμότητα των ανασφαλίστων) στη στελέχωση (νέες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών, παρατάσεις επικουρικών κ.α.) και στη χρηματοδότηση των Νοσοκομείων δείχνουν μια άλλη προσέγγιση, με ένα διαφορετικό ιδεολογικό πρόσημο. 

Η προσπάθεια ενίσχυσης  του Δημόσιου Συστήματος περίθαλψης σε σχέση με τις πολιτικές αποδόμησης και συρρίκνωσης των πολιτικών Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, κάνει πλέον αισθητή τη παρουσία του και στους εργαζόμενους και στους πολίτες που προσέρχονται στα Νοσοκομεία

Οι παρεμβάσεις ενίσχυσης δομών και προσωπικού σε Πρόνοια και Ψυχική Υγεία σηματοδοτούν τη αλλαγή στάσης απέναντι στην εγκατάλειψη και στα σχεδιαζόμενα κλεισίματα προηγούμενων πολιτικών. 

Τέλος, η προφανή επιλογή  ενίσχυσης του ΕΚΑΒ με προσωπικό και εξοπλισμό, παρά τα προβλήματα που παρουσιάζονται, δεν αμφισβητείται παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες κάποιων, που ξαναβρήκαν τη φωνή τους μετά από χρόνια «σιωπής».

  • Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα, απέναντι στα πραγματικά προβλήματα, μαζί με τους εργαζόμενους διεκδικώντας την επίλυσή τους. 

  • Η συστηματική απαξίωση της καθημερινότητας στα Νοσοκομεία και η καταστροφολογία στην οποία  επενδύει συστηματικά η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ  -ΔΑΚΕ) πλέον δεν αγγίζει τους εργαζόμενους. Εξυπηρετεί μόνο τα κόμματά τους (Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ) και τη αγωνιώδη προσπάθεια  να εξυπηρετηθεί η επικοινωνιακή τους προπαγάνδα τους.


Υ.Γ. 1: Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, με τις παρεμβάσεις που επιλέγει, συνεχίζει τη συστηματική απαξίωση του θεσμικού της ρόλου. Πλέον επιλέγει να εμπλέκει τη Ομοσπονδία και σε εκλογικές διαδικασίες στα Νοσοκομεία. Εκλογές για τα Υπηρεσιακά στο ΕΚΑΒ, μηνυτήρια αναφορά στη Διοίκηση «πεθαίνει κόσμος από τις ελλείψεις του ΕΚΑΒ» - που δεν αποφασίστηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή – για να συσπειρώσουμε τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ  -ΔΑΚΕ στο ΕΚΑΒ. Εκλογές για υπηρεσιακά στο Αλεξάνδρα - Έλενα κ.α. Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ - που δεν αποφασίστηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή - για να στηρίξουν τους υποψηφίους τους στα Νοσοκομεία αυτά. Ένας κατήφορος που όπως φαίνεται, η πλειοψηφία έχει επιλέξει να μην έχει τελειωμό.

Υ.Γ. 2: Για να δούμε το πόσο «διαφορετικά» αντιμετωπίζει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ τη σημερινή κατάσταση, ένα στοιχείο που τα λέει όλα.

Στα 5 χρόνια μνημονίων ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. η ΠΟΕΔΗΝ έβγαλε δελτία τύπου 57 σελίδων για τα προβλήματα και τις επιπτώσεις που είχαν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές στη Υγεία (θυμίζουμε: κλεισίματα Νοσοκομείων, περικοπές στους μισθούς έως 40%, διαθεσιμότητα, 3500 απολύσεις, κλεισίματα δομών Α΄θμιας, πλήρωναν οι ανασφάλιστοι τα νοσήλια , το 5€,  κ.α.) και με φρασεολογία «ο κ.Λοβέρδος, ο κ.Γεωργιάδης κ.α.». Και δεν υπήρχε το σύνθημα «πεθαίνει ο κόσμος στα Νοσοκομεία» και είναι γνωστή  σε όλους πως αντιμετώπιζε τις κινητοποιήσεις και την οργάνωση των Αγώνων.

Τώρα στον 1 ½ χρόνο που είναι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχουν βγάλει δελτία τύπου 240 σελίδων !!!! και είναι στα κάγκελα, με καταλήψεις, δεμένους, άλογα και ότι μπορεί να φανταστεί ο καθένας και με φρασεολογία «παπατζήδες, κομπογιαννίτες κ.α.» και το κυρίαρχο σύνθημα« πεθαίνει ο κόσμος σαν το σκυλί στ' αμπέλι». 

Δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο. 
Οι εργαζόμενοι ας βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου