Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Με... κενά πληροφόρησης κατέθεσε στον Άρειο Πάγο η ΠΟΕΔΗΝ!!!

Πρόεδρος ΕΚΑΒ: Έπειτα από πέντε χρόνια νεοφιλελεύθερων επιλογών, αναβλέπουν αυτούς που υπερασπίζονται τη Δημόσια Υγεία!!!




Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ζητώντας να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες σε βάρος του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ.
Η ΠΟΕΔΗΝ μιλά για «διαχειριστική ανεπάρκεια» των στελεχών του ΕΚΑΒ και καταθέτει «συγκεκριμένα περιστατικά ασθενών, που», όπως αναφέρει, «κινδύνεψε η ζωή τους ή έχασαν τη ζωή τους επειδή το ΕΚΑΒ δεν διασφάλισε την έγκαιρη διακομιδή τους σε υγειονομική μονάδα».
«Χαίρομαι πολύ που κάποιοι μετά από πέντε χρόνια μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που κατέστρεψαν την δωρεάν δημόσια υγεία, ξαφνικά ανέβλεψαν μόνο που δεν βλέπουν αυτούς που οδήγησαν τη δημόσια υγεία σε αυτήν την κατάσταση, αλλά αυτούς που προσπαθούν να την υπερασπιστούν και να την ανασυγκροτήσουν», δήλωσε μιλώντας στην «Αυγή» ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ περιλαμβάνει τέσσερα σημεία κριτικής, τα οποία όμως έρχονται σε σύγκρουση με τις πραγματικές ενέργειες της διοίκησης. Η ΠΟΕΔΗΝ κατηγορεί τη διοίκηση του ΕΚΑΒ ότι δεν λαμβάνει πρωτοβουλίες επαναπροκήρυξης του διαγωνισμού για την προμήθεια 96 ασθενοφόρων, τη στιγμή που οι διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει για περισσότερα μάλιστα ασθενοφόρα και για μεγαλύτερη ποικιλία τύπων οχημάτων, όπως μικρού όγκου για περιοχές της επαρχίας με στενούς δρόμους και 4x4 για δύσβατες περιοχές.
Το επιχείρημα ότι τα μισά ασθενοφόρα κεντρικών γεωγραφικών διαμερισμάτων έχουν διάφορα προβλήματα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά οφείλεται στο γεγονός ότι, πριν αναλάβει η νέα διοίκηση στο ΕΚΑΒ και η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δεν είχε γίνει προμήθεια ασθενοφόρων για 12 ολόκληρα έτη. Ως αποτέλεσμα, οι μηχανές «έγραψαν» πολλά χιλιόμετρα και εμφανίστηκαν βλάβες.
Οι ελλείψεις σε απομακρυσμένες περιοχές έχουν αρχίσει ήδη να καλύπτονται, ενώ η διοίκηση του ΕΚΑΒ προσπαθεί με διαφανείς διαδικασίες να προχωρήσει σε εσωτερική ενδυνάμωση, με μετακινήσεις, διαδικασία που έχει παρακωλυθεί από την ηγεσία του σωματείου κατά την τελευταία συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου.
Τέλος, όσον αφορά τα παράνομα ιδιωτικά ασθενοφόρα, στο ΕΚΑΒ δίνεται η δυνατότητα να γίνονται περιοδικοί έλεγχοι και η διοίκηση ήδη προχωράει σε διαδικασίες τέτοιες που να διασφαλίσει ότι θα είναι το υπεύθυνο όργανο για το κανονιστικό πλαίσιο των ιδιωτικών ασθενοφόρων.
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου