Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Νέα Φιγαλεία: Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από γιατρό - εκπαιδευτή του ΕΚΑΒ Πάτρας!!!


 Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από γιατρό - εκπαιδευτή του Ε.Κ.Α.Β Πάτρας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα μέλη της Διασωστικής Εθελοντικής Ομάδας Φιγαλείας (Δ.Ε.Ο.Φ) αλλά και απλοί πολίτες της Νέας Φιγαλείας τη περασμένη Παρασκευή 4 Νοεμβρίου.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιεί η Δ.Ε.Ο.Φ για τους εθελοντές και τα μέλη της, προκειμένου εκτός από τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει ήδη στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, να έχουν και γνώσεις σε ζητήματα πρώτων βοηθειών.

Ειδικότερα στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου - Λυκείου της κωμόπολης, έγινε από τον χειρουργό – Ιατρό του Ε.Κ.Α.Β. Πάτρας κ. Ιορδάνη Αμπατζίδη ενημέρωση σε θέματα πρώτων βοηθειών και διάσωσης, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνική καρδιοαναπνευστικής  αναζωογόνησης και στην χρήση φορητού απινιδωτή. Επίσης, οι Πρώτες Βοήθειες περιλάμβαναν εκπαίδευση σε (τραύμα, αιμορραγία,πνιγμονή από ξένο σώμα, τεχνητή αναπνοή, λιποθυμία, έγκαυμα, βασική υποστήριξη της ζωής κ.α). Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από τον ιατρό - χειρουργό του ΕΚΑΒ κ. Ιορδάνη Αμπατζίδη σε συνεργασία με τους κ.Αντώνη Κωνστάντη & κ.Μικέ Παναγιώτη διασώστες ΕΚΑΒ Πάτρας και περιλάμβανε θεωρητική και πρακτική εφαρμογή ενώ την οργάνωση του σεμιναρίου την είχε η Δ.Ε.Ο.Φ.







ΠΗΓΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου