Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Παύλος Πολάκης: O άνθρωπος που καπνίζει μέσα στο Υπ. Υγειας έμεινε στο πόστο του!!!


Από τα πολύ … ηχηρά χαρτιά της κυβέρνησης υπήρξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, εξ’ ου και παραμένει στη θέση του. Ευερέθιστος, μαχητικός και φανατικός του facebook, ειδικά δε των διαδικτυακών τσακωμών του με το δικό του ξεχωριστό πάντα υβρεολόγιο – τα έχει βάλει με όλους και με όλα. Με υπουργούς, πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τον πρώην πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, δημοσιογράφους, τον Άδωνι Γεωργιάδη. Καπνίζει πολύ ειδικά μέσα στο υπουργείο Υγείας και μπροστά στις κάμερες χωρίς να τολμάει κανείς να του μιλήσει. 
Στις μέρες του, βρέθηκε οριστική λύση στο ζήτημα των διακομιδών και αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ. Από τη δεκαετία του 1980 υπάρχουν συσσωρευμένα χρέη του ΕΚΑΒ προς την Πολεμική Αεροπορία που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ, καθώς δεν πληρώνονταν επειδή δεν υπήρχε χρηματοδότηση προς το ΕΚΑΒ. Με συγκεκριμένη ψήφιση νόμου, προχώρησε η τακτική χρηματοδότηση του ΕΚΑΒ, καλύπτοντας το 55%-60% του προϋπολογισμού του. Μέχρι τώρα λάμβανε περίπου 21 εκατ. ευρώ, τώρα προστίθενται άλλα 12 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον Π. Πολάκη.
Το θέμα έληξε και ως φαίνεται πλέον ανήκει στα γερά χαρτιά του υπουργού.
Και εκεί ολοκληρώνεται το έργο του, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, γιατί επί των ημερών του αυτά που δεν λύθηκαν ήταν αρκετά. Παρά τις διαβεβαιώσεις του και τις ανακοινώσεις για προσλήψεις στον νευραλγικό τομέα της Υγείας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Μητρώο Απογραφής Δημόσιων Υπαλλήλων, το 2015 έγιναν μόλις 382 προσλήψεις -μεταφορές μόνιμων υπαλλήλων στους φορείς του υπουργείου Υγείας, ενώ το α’ εξάμηνο του 2016 έγιναν 384. Επισημαίνεται δε ότι η έρευνα με τις ελλείψεις στα νοσοκομεία που έκανε η ΠΟΕΔΗΝ, ανέφερε ότι υπάρχουν 33.000 κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία.
Επιπλέον, ο Π. Πολάκης είχε εξαγγείλει ρύθμιση σύμφωνα με την οποία τα Νοσοκομεία και οι υπηρεσίες του Δημοσίου μπορούσαν να υπογράφουν συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας με ανώτερη διάρκεια 24 μήνες, με τους εργαζόμενους στις υποστηρικτικές υπηρεσίες. Αυτό υποτίθεται θα κατατίθετο στο Νομοσχέδιο που ρύθμιζε το θέμα της λειτουργίας των ΚΟΙΝΣΕΠ. Μαζί και η υπόσχεση προς τους εκπροσώπους των Σωματείων ότι η διαδικασία υπογραφής ατομικών συμβάσεων έργου σταματά.
Όμως στο Νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και συζητήθηκε στις 11 και 12/10/2016, στις επιτροπές της Βουλής δεν έχει κατατεθεί τέτοια τροπολογία.
Την ίδια στιγμή, επί των ημερών του κ. Πολάκη, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λαμίας έκλεισε τα χειρουργεία του λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου, παραπέμποντας στους ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας ενώ το καραβάνι της υγείας “έριξε” συμβολικά το υπουργικό συμβούλιο από τη γέφυρα του Ρίου.
Η απάντηση Πολάκη σε όλα αυτά έρχεται για μία ακόμα φορά μέσω facebook:
Μειώσαμε τη “διαγνωστική αρθροσκόπηση” (υπόθεση Σαλμααπό 1500 ευρώ σε 300 και τη PET-CT από 800 σε 400 ευρώ
Από την άλλη τιμολογήσαμε και εντάξαμε σε ασφαλιστική κάλυψη εξετάσεις όπως η ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ, η αξονική στεφανιογραφίακλπ. καλύπτοντας πραγματικέςανάγκες των ασθενών που μέχρι σήμερα τις πλήρωναν εξ ολόκληρου.
ΥΓ: Για όλα τα ΜΜΕ της διαπλοκής αυτή η είδηση δεν υπάρχει. Όσο και να προβάλλεται τα ρεπορτάζ της “καταστροφής του ΕΣΥ” ο κόσμος και βλέπει και στηρίζει την προσπάθειά μας.”
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου