Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

AΔΕΔΥ: Συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της 8ης Δεκεμβρίου!!!


Με απόφαση του 36ου συνεδρίου της η συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου.
Παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο, να πάρουν μέρος και στα απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, ενώ για την Αθήνα έκανε γνωστό ότι θα πάρει μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στην Αθήνα στις 11:00πμ, στο Πεδίον του Άρεως.
Σε απόσπασμα της ανακοίνωσής της (το πλήρες κείμενο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της), η ΑΔΕΔΥ αναφέρει: «Τα μέτρα αυτά έρχονται και στο Δημόσιο. Το ΔΝΤ και η ΕΕ εκτιμούν ότι δήθεν το Δημόσιο έμεινε αλώβητο στην κρίση, σε αντίθεση με τα πλήγματα που υπέστησαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Οι δανειστές απαιτούν μόνιμο σύστημα απολύσεων χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα με τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Με εργαλείο την αξιολόγηση μεθοδεύουν απολύσεις, τη μισθολογική καθήλωση αλλά και νέες μειώσεις, ενεργοποιώντας και τον περίφημο δημοσιονομικό «κόφτη». Το καθεστώς της αδιοριστίας παγιώνεται και στη θέση της σταθερής και μόνιμης εργασίας μπαίνει κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου