Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Ο κόσμος «διψάει» για ενημέρωση και εκπαίδευση!!!

Αποδείχθηκε ότι ο κόσμος διψάει για πληροφόρηση και για μάθηση. Η προσπάθεια του ΕΚΑΒ Σπάρτης να ενημερώσει τους πολίτες τόσο για το ΕΚΑΒ όσο και για τις πρώτες βοήθειες που μπορεί να παρέχει ένας πολίτης είχε επιτυχία.


Η αρχή έγινε και απ’ ότι φαίνεται η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί. Ο λόγος για την ενημέρωση που έκαναν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Σπάρτης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ημέρας επανεκκίνησης της καρδιάς που καθιερωμένα εορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου.
Δράσεις και εκδηλώσεις έγιναν στα διάφορα Παραρτήματά του ΕΚΑΒ με στόχο την ευαισθητοποίηση και την πληροφόρηση της κοινής γνώμης γύρω από τα θέματα της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και της χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή για την υποστήριξη ζωτικών λειτουργιών και την αύξηση της επιβίωσης θυμάτων καρδιακής ανακοπής.
Επειδή το ΕΚΑΒ είναι ο κύριος φορέας επείγουσας προνοσοκομειακής ιατρικής και φροντίδας στη χώρα μας, αποτελεί ύψιστη υποχρέωση των μελών του η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού λαμβανομένου υπόψη ότι το μεγαλύτερο ποσοστό ανακοπών συμβαίνει προνοσοκομειακά και τα πρώτα λεπτά είναι πολύ σημαντικά μέχρι την άφιξη των διασωστών. Άλλωστε οι εκπαιδευμένοι πολίτες αποτελούν τους καλύτερους «συμμάχους» στο έργο του ΕΚΑΒ. Είναι άλλωστε κάτι που ο φακός του notospress.gr το κατέγραψε.
Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, το ΕΚΑΒ Λακωνίας πραγματοποίησε δύο δράσεις – εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή στην πόλη της Σπάρτης.
Η πρώτη θα υλοποιήθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στο Διοικητήριο της Σπάρτης και η δεύτερη την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.
Οι πολίτες και ιδιαίτερα νέοι γονείς έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον θέτοντας μάλιστα κι ερωτήσεις και συμμετέχοντας στην επίδειξη και εκπαίδευση.
Η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί και το ΕΚΑΒ πρέπει να στηριχθεί τόσο απο την κοινωνία όσο και απο τους φορείς.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου