Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Με τροπολογία, οι υπερωρίες τριών ετών σε ΕΣΥ και ΕΚΑΒ!!!


Απανωτές τροπολογίες περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που υπερψηφίστηκε στην ολομέλεια της Βουλής. Το εν λόγω νομοσχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την επέκταση του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου, κατατέθηκαν μια σειρά από τροπολογίες, με τη βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη να βρίσκεται στη θέση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Καταρχάς, με τροπολογία του υπουργείου Υγείας, αποφασίστηκε η καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών στο προσωπικό των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ που πραγματοποιήθηκαν από 1 Ιανουαρίου του 2013 έως και 31 Δεκεμβρίου του 2015. Η δαπάνη προς τους δικαιούχους θα αποδοθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2017.
Με άλλη τροπολογία του υπουργείου Εργασίας καταργείται το ετήσιο παράβολο των 46 ευρώ που πληρώνουν 75.000 ανασφάλιστοι για να λάβουν πιστοποιητικό αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ. Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η απαλλαγή θα κοστίσει στο ΙΚΑ 3,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου