Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Δυτική Μακεδονία: Αναβαθμίσεις υποδομών της Υγείας!!!


Η ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, της ανέγερσης του νέου Κέντρου Υγείας Σιάτιστας, προϋπολογισμού 3,1 εκ. € και της αποκατάστασης της υγρομόνωσης της στέγης στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών, προϋπολογισμού 425,4 χιλ. ευρώ, ανήκουν στη σειρά έργων, τα οποία υλοποιεί και θα υλοποιήσει η Περιφέρεια, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι υποδομές Υγείας. Αυτό ανάφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Σταύρος Γιαννακίδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι για την κατασκευή του νέου Κέντρου Υγείας Σιάτιστας, που ήταν αίτημα δεκαετιών, θα απαιτηθούν περίπου τρεισήμισι χρόνια, ενώ κατά πολύ μικρότερος θα είναι ο χρόνος για την αποκατάσταση της υγρομόνωσης της στέγης στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών.
Παράλληλα όπως τόνισε ο κ. Γιαννακίδης σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την εγκατάσταση εξοπλισμού στα Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, προϋπολογισμού 1,1 εκατομμυρίου ευρώ, ώστε να ενταχθούν και αυτά στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, στο οποίο έχουν ήδη έχουν ενταχθεί ως συνεχιζόμενα έργα αυτά της ολοκλήρωσης της Νέας Πτέρυγας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας, όπως επίσης της Μαιευτικής και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς.
Σε ότι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Σταύρος Γιαννακίδης, επισήμανε ότι ήδη έχουν έρθει 42 επικουρικοί γιατροί, ενώ αναμένονται άλλοι οκτώ, όπως αναμένονται και μόνιμοι ειδικοί γιατροί, οι οποίοι καθυστέρησαν καθώς υπήρξε διαδικαστικό ζήτημα με την επιλογή τους.
Τέλος αναφερόμενος στο γεγονός ότι δεν υπάρχει και στη νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ προσωπικό για το ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Γιαννακίδης τόνισε ότι στις «έντονες διαμαρτυρίες» της Περιφέρειας, η διοίκηση του ΕΚΑΒ απάντησε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ μόνιμοι διασώστες από την Αττική, οι οποίοι έχουν ζητήσει μετατάξεις για τη Δυτική Μακεδονία και διαβεβαίωσε ότι αυτό θα υλοποιηθεί μέσα στη νέα χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου