Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Με δύο βάρδιες και τέσσερα πληρώματα λειτουργεί η βάση ΕΚΑΒ στον Τύρναβο!!!

Το κτίριο όπου στεγάζεται το ΕΚΑΒ Τυρνάβου, στο Κ.Υ Τυρνάβου. Στη φωτ. ο προϊστάμενος του σταθμού κ.Γιάννης Ανδρέου με τον τεχνολόγο - ακτινολόγο κ.Ευάγγελο Ντέλα
Με δύο βάρδιες λειτουργεί η βάση του ΕΚΑΒ Τυρνάβου που φιλοξενείται σε κτιριακό χώρο του Κέντρου Υγείας. Στον χώρο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για τη στέγασή του αλλά και την αναμονή των στελεχών του ΕΚΑΒ στην περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν άμεσα στη διακομιδή ασθενών. Σήμερα υπάρχουν τέσσερα στελέχη του ΕΚΑΒ ενώ αναμένεται η αύξησή τους σε έξι.
Η εξέλιξη αυτή δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα επίμονες προσπάθειες του δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση στην Αθήνα στα κεντρικά του ΕΚΑΒ. Οι παρεμβάσεις του κ. Σαρχώση έφεραν άμεσο αποτέλεσμα με την παρουσία στον Τύρναβο του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ κ. Μίλτου Μυλωνά και σε συνεργασία με τη διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου κ. Αναστασία Νικιτίδου και την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.
Ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης εμφανώς ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή, αναφέρθηκε στα εγκαίνια της Βάσης τον περασμένο Οκτώβριο στην πρόταση που έκανε στον τότε δήμαρχο Τυρνάβου, το 1997, ως δημοτικός σύμβουλος που ήταν για να υπάρξει τρόπος στήριξης της διακομιδής ασθενών από το Κέντρο Υγείας στα νοσοκομεία. Ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν ώστε να γίνει πράξη η Βάση Ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου η οποία θα εξυπηρετεί πέρα από τις ανάγκες των κατοίκων του Δήμου Τυρνάβου και ένα τμήμα του τέως Δήμου Ποταμιάς συνολικού πληθυσμού 40.000 κατοίκων .
Ο δήμαρχος Τυρνάβου σημείωσε επίσης ότι τυχόν προβλήματα θα ξεπεραστούν όταν και αν υπάρξουν.
Τέλος οι προσπάθειες του δημάρχου κ. Παναγιώτη Σαρχώση συνεχίζονται ώστε σύντομα ο Σταθμός του ΕΚΑΒ στον Τύρναβο να στελεχωθεί με άλλα δύο άτομα ώστε να υπάρξει δυνατότητα κάλυψης της διακομιδής σε ποσοστό 70%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου