Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Σταθμός του ΕΚΑΒ θα δημιουργηθεί στην Γορτυνία!!! Θετικός ο Υπουργός Υγείας σε συνάντηση με τον Παπαηλιού!!!


Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού, κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό (13.12.2016), επανέλαβε τα θέματα που είχε θέσει εδώ και καιρό στο Υπουργείο Υγείας :
1)Τη λειτουργία του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, τις ελλείψεις σε ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και την κυρίως εξ αιτίας αυτών πλημμελή λειτουργία ιατρικών διαγνωστικών και επεμβατικών μηχανημάτων, (μαστογράφος, βρογχοσκόπιο, αιμοδυναμικό κ.λ.π), με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς.
Ο υπουργός παρέπεμψε στους διαγωνισμούς για πρόσληψη προσωπικού που βρίσκονται σε εξέλιξη και σε εκείνους που πρόκειται να προκηρυχθούν σύντομα.
2) Την κακή κατάσταση των Κέντρων Υγείας ιδίως σε απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές του νομού, στα Τρόπαια, στη Δημητσάνα κ.α..
Εκτός από την έλλειψη ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού προσωπικού και εξοπλισμού, τα Κέντρα Υγείας αντιμετωπίζουν το ζήτημα των πεπαλαιωμένων ασθενοφόρων και της έλλειψης οδηγών, με αποτέλεσμα η υγεία ακόμη και η ζωή των συνήθως μεγάλης ηλικίας μόνιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών αυτών των περιοχών να τίθενται σε κίνδυνο, όταν χρειάζονται διακομιδή στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.
Ο υπουργός δεν αρνήθηκε την κακή κατάσταση των Κέντρων Υγείας της Αρκαδίας και εν γένει της υπαίθρου Ελλάδας. Την απέδωσε και σε θεσμικούς και σε οικονομικούς λόγους.
Από τη συζήτηση προέκυψε, ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο να διατεθούν στα ΚΥ της Αρκαδίας ασθενοφόρα, για τα οποία θα γίνει διαγωνισμός.
Επίσης προέκυψε, ότι πρέπει να εξεταστεί η πιθανότητα πρόσληψης νέου προσωπικού για τα ΚΥ και το ΕΚΑΒ, στο πλαίσιο των υφισταμένων οικονομικών δυνατοτήτων, αλλά και θεσμικής συνέργειας ΚΥ και ΕΚΑΒ.
Επιπλέον, ο Υπουργός πρότεινε να υποβληθεί τεκμηριωμένη πρόταση από τη διεύθυνση του ΕΚΑΒ Τρίπολης για δημιουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στην περιοχή της Γορτυνίας.
O Γιώργος Η. Παπαηλιού επέμεινε ότι πρέπει να ληφθούν τάχιστα όλα τα αναγκαία θεσμικά μέτρα και να διατεθούν πόροι, ώστε οι πολίτες των απομακρυσμένων και ορεινών περιοχών του νομού να μην αισθάνονται και να μην είναι «παιδιά ενός κατώτερου Θεού». Σ΄ αυτό το πλαίσιο, ο Υπουργός δεσμεύτηκε, να επισκεφθεί αυτές τις περιοχές ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας-αρμόδιος για θέματα ΚΥ Σταμάτης Βαρδαρός.

- Πηγή: https://www.kalimera-arkadia.gr/ygeia/item/61526-stathmos-tou-ekav-tha-dimiourgithei-stin-gortynia-thetikos-o-ypourgos-ygeias-se-synantisi-me-ton-papailioy.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου