Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Ενημερωτικές δράσεις από το ΕΚΑΒ Λάρισας!!!

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ



Το ΕΚΑΒ Λάρισας, για 4η συνεχή χρονιά φέτος, διοργανώνει ανοικτές εκπαιδευτικές - ενημερωτικές δραστηριότητες στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στους τομείς του ΕΚΑΒ Λάρισας, δράσεις ενταγμένες στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης.
Οι δράσεις ξεκίνησαν από Τρίκαλα και Λάρισα, θα συνεχισθούν σήμερα στην Καρδίτσα, αύριο Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στον Βόλο και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου (από ώρα 18:00 έως 22:00) στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.
Όπως σημειώνεται από το ΕΚΑΒ «οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα, σε κεντρικούς υπαίθριους χώρους στους οποίους θα γίνεται ενημέρωση, επιδείξεις, και διανομή υλικού (φυλλαδίων) σε Πολίτες, όπως επίσης και πρακτική εξάσκηση σε διάφορες δεξιότητες. Όλες οι εκδηλώσεις οργανώνονται και υποστηρίζονται από το Γραφείο Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Λάρισας σε συνεργασία με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους Κρατικούς ή Εθελοντικούς φορείς και Οργανώσεις που συνεργάζονται και συνδράμουν το έργο του ΕΚΑΒ κατά τόπους (Πολιτική Προστασία, Π.Σ., ΕΜΑΚ, ΕΛ.ΑΣ., Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Ομάδες Διάσωσης κτλ).
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τις εξής ενότητες:
Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ/ΑΕΑ) με ειδικά εκπαιδευτικά προπλάσματα και Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές (σύμφωνα με τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες του ERC). Διάλεξη, Επίδειξη και Πρακτική εξάσκηση.
Τεχνική Απόφραξης Αεραγωγού από ξένο σώμα σε ενήλικες και παιδιά (επίδειξη). Αντιμετώπιση σοβαρής απειλητικής εξωτερικής αιμορραγίας με Ίσχαιμη Περίδεση (επίδειξη). Τεχνική αφαίρεσης κράνους από μοτοσικλετιστή(επίδειξη). Τεχνική απεγκλωβισμού με ειδικό εξοπλισμό (γιλέκο απεγκλωβισμού), και ειδικές λαβές μεταφοράς - απεγκλωβισμού (Rautek κτλ) (επίδειξη). Τεχνική περισυλλογής πολυτραυματία με scoop (επίδειξη).
Ακινητοποίηση καταγμάτων με ειδικό εξοπλισμό (έλξη μηριαίου, αερονάρθηκες κτλ) (επίδειξη). Ακινητοποίηση και μεταφορά πολυτραυματία με ειδικό εξοπλισμό (αυχενικό κολάρο, σανίδα, στρώμα πολυτραυματία κτλ) (επίδειξη). Σενάριο διαχείρισης τροχαίου ατυχήματος. Θα περιλαμβάνει την αρχική εκτίμηση, τον απεγκλωβισμό και την προνοσοκομειακή αντιμετώπιση πολυτραυματία (σύμφωνα με τις αρχές του PHTLS).
Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διανέμονται εκπαιδευτικά - ενημερωτικά φυλλάδια με οδηγίες, και θα γίνεται προβολή εκπαιδευτικών video και παρουσιάσεων (power point) που αφορούν στον ρόλο του ΕΚΑΒ καθώς και παρουσίαση φωτογραφικού υλικού από δραστηριότητες του ΕΚΑΒ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου