Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Απάντηση του Προέδρου Δ.Σ. ΕΚΑΒ στις καταγγελίες της πρώην Δ/ντριας του ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης!!!



«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνην»

Κήπος χαρίτων. Καισάριος Δαπόντες.

Αθήνα 22 Δεκεμβρίου 2016 

Δυστυχώς στις μέρες μας, είναι αρκετοί αυτοί που «επιμένουν» να επαληθεύουν διαρκώς και κατά κυριολεξία τους παραπάνω στίχους. Πρόσφατο περιστατικό πλήρους επιβεβαίωσης του φαινομένου αυτού, αποτελεί ο εμετικός λίβελος της πρώην Δ/ντριας του ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης, ο οποίος διεκδικεί με αξιώσεις να αποτελέσει το αποκορύφωμα αντίστοιχων κειμένων της από την αρχή του έτους. Ένα παραλήρημα, που βρίθει ανυπόστατων, ψευδών, συκοφαντικών και δυστυχώς ανατριχιαστικά χυδαίων και ανήθικων καταγγελιών εις βάρος μου, υπερβαίνοντας κάθε όριο αυτοσεβασμού και σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, με σκοπό την σπίλωση της τιμής και της υπόληψής μου.

Αντιπαρερχόμενος τα νομικίστικα κατασκευάσματα και τα λοιπά φληναφήματα, η ανάγνωση του περιεχομένου του εν λόγω λιβέλου, μόνο αηδία και θλίψη μπορεί να προκαλέσει. Καθίσταται άμεσα προφανές ότι η πρώην Δ/ντρια του ΕΚΑΒ Αλεξ/λης, σε μια αγωνιώδη και θλιβερή εκδήλωση της εξουσιομανίας από την οποία διακατέχεται, επιχειρεί με κάθε τρόπο να παραμείνει προσκολλημένη στην θέση από την οποία αντικαταστάθηκε, που παράλογα θεωρεί ότι της ανήκει μόνιμα, μη διστάζοντας να εξακοντίσει πρωτοφανείς σιχαμένες, αήθεις και συκοφαντικές προσωπικές επιθέσεις, τόσο εναντίον μου, όσο και εναντίον συναδέλφων του ΕΚΑΒ.

Με αφορμή:

  • Το από 19/12/2016 παραπάνω ρυπαρογράφημα,
  • Την κλήση για κατάθεσή για τη μήνυση που κατέθεσε η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ πρόσφατα (τυχαία σύμπτωση άραγε;) εναντίον μου και εναντίον του Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ κ. Μυλωνά, αλλά και
  • Τα όσα ενορχηστρωμένα καταθέτουν κατά καιρούς εναντίον της Διοίκησης του ΕΚΑΒ, διάφοροι συνδικαλιστές τσιρκολάνοι περιφερόμενοι και μη, που ξαφνικά «είδαν το φως της αλήθειας και ανέβλεψαν»
θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:
Αντιλαμβάνομαι τη θέση και τη θλίψη στην οποία βρίσκεται σήμερα το προηγούμενο διαβρωμένο σύμπλεγμα εξουσίας στον χώρο της Δημόσιας Υγείας, από τις πρωτοβουλίες εξυγίανσης και αναβάθμισης της λειτουργίας των δομών της. Ένα παλαιό πολιτικό σύστημα που απαρτίζεται από συνδικαλιστές έως και Διευθυντές, εθισμένο στη συνδιαλλαγή, το οποίο προσπαθεί λυσσαλέα να διατηρήσει τα «κεκτημένα» του, με σκοπό την «επιβίωσή» του, μέσω της διατήρησης ενός αδιαφανούς και αυταρχικού συστήματος εξουσίας.
Αντιλαμβάνομαι την αγωνία όλων αυτών που απαρτίζουν αυτό διαβρωμένο πολιτικό σύστημα, όταν μέρα με τη μέρα βλέπουν να «ακρωτηριάζονται» γάγγραινες που αυτοί με τόσο κόπο δημιούργησαν με συγκαλύψεις και παραγραφές μέσω αναβολών «λήψης απόφασης», μέσω παράνομων μεταθέσεων και μετατάξεων, μέσω ανταλλαγής ρουσφετιών, μέσω θεσμοθέτησης αδιαφανών και παράνομων διαδικασιών σε όλα τα επίπεδα εξουσίας και λήψης αποφάσεων, μέσω ανορθόδοξων πρακτικών συνδιοίκησης, με αποφάσεις ηγεσιών συνδικαλιστικών Φορέων χωρίς την νομιμοποίηση από τα μέλη τους σε έρημες και απομαζικοποιημένες θλιβερές «Γενικές Συνελεύσεις» ή μέσω αποφάσεων που λαμβάνονται ερήμην των εργαζομένων.

Ωστόσο θέλω να δηλώνω κατηγορηματικά και να βεβαιώσω ότι, παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις αυτών των πρωταγωνιστών-παραγόντων και των συμμάχων τους (παλαιών τε και προσφάτων) αυτού του επικίνδυνου για τη Δημόσια Υγεία συμπλέγματος εξουσίας, οι προσπάθειες που καταβάλλουμε ως Διοίκηση του ΕΚΑΒ, για την ανασυγκρότηση και την αναβάθμιση της υπηρεσίας, τη θεμελίωση της διαφάνειας, της ισονομίας και της δικαιοσύνης σε αυτή, θα συνεχιστούν αταλάντευτα, μεθοδικά και κυρίως χωρίς κραυγές!!!

Υ.Γ. Είναι αυτονόητο, ότι κάποιοι θα κληθούν σύντομα να αποδείξουν τα λεγόμενά τους, εκεί που ο νόμος ορίζει.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΕΚΑΒ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΚΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου