Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

20 ημέρες χωρίς θέρμανση το ΕΚΑΒ στην Κατερίνη!!!



Τον Νοέμβριο όλα τα μέσα της πόλης είχαν σαν θέμα την μετακίνηση του ΕΚΑΒ Κατερίνης  στο κτήριο του παλιού νοσοκομείου, όπου μετά από πολλές προσπάθειες και με σύμμαχο την ιδιωτική πρωτοβουλία, καθότι ο χώρος ανακαινίστηκε και εξοπλίστηκε, οι διασώστες  του ΕΚΑΒ Κατερίνης νόμιζαν ότι τελείωσαν την Οδύσσεια τους και εγκαταστάθηκαν σε έναν νέο λειτουργικό και ασφαλές χώρο.
Και όμως νέα προβλήματα εμφανίστηκαν στο προσκήνιο κάνοντας  τη δουλειά (λειτούργημα) των υπαλλήλων και διασωστών  του ΕΚΑΒ Κατερίνης σωστό Γολγοθά.
Το τελευταίο δεκαπενθήμερο που από ότι λέγεται ζήσαμε τον χειρότερο χειμώνα τον τελευταίων  δεκαετιών και ενώ τα ασθενοφόρα δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό  να εξυπηρετούν τους πολίτες , ο νέος χώρος ,που όπως αναφέρθηκε εγκαινιάσθηκε  με κάθε ΄΄μεγαλοπρέπεια΄΄,  έμεινε και εξακολουθεί να μένει παγωμένος εξαιτίας του ότι τελείωσε το πετρέλαιο.
Αν και νέο το κτήριο για το ΕΚΑΒ ,δεν παύει να είναι ένα παλιό κτήριο  που σίγουρα δεν είναι βιοκλιματικών προδιαγραφών λόγω του ότι κτίστηκε την δεκαετία του 90.
Οπότε λόγω έλλειψης  θέρμανσης ,εδώ και 20 περίπου ημέρες η κατάσταση παραμένει άθλια, σε έναν χώρο που δουλεύει 24 ώρες την ημέρα 7 ημέρες την εβδομάδα και με το θερμόμετρο να δείχνει – 10.  Προσπαθούν να σπάσουν το κρύο. με κλιματιστικά παλαιού τύπου που δεν δουλεύουν σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός,   και με αερόθερμα που έφεραν οι διασώστες από τα σπίτια τους .
Απ’ ότι πληροφορηθήκαμε το πρόβλημα δεν είναι στο ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την θέρμανση, αλλά στον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού για το πετρέλαιο θέρμανσης.Έτσι μία διαδικασία λίγων ημερών και η οποία θα έπρεπε να ολοκληρωθεί πριν φτάσουμε στο παρά πέντε να ταλανίζεται μία υπηρεσία η οποία λειτουργεί σε 24ωρη βάση.
Αλλά συγγνώμη ξέχασα ότι είμαστε Ευρωπαίοι μόνο στις υποχρεώσεις .


Εδώ είναι Ελλάδα και στην Ελλάδα η γραφειοκρατία καλά κρατεί!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου