Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Πάνω από 500 προσλήψεις στα κρητικά νοσοκομεία!!!


«Ανάσα» για τις δομές της Δημόσιας Υγείας σε όλη την Κρήτη αναμένεται να δώσουν οι νέες θέσεις εργασίας που ανοίγουν σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και στους τέσσερις νομούς του νησιού.
Πρόκειται για περισσότερες από 500 προσλήψεις που αφορούν σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, ενώ, όπως εκτιμάται από την 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης, μέχρι το τέλος του μήνα αναμένονται και οι προκηρύξεις που αφορούν στο ιατρικό προσωπικό στο νησί.
Όπως ανέφερε μιλώντας στη «Νέα Κρήτη» η διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, Ελένη Μαυρομμάτη, πρόκειται – μεταξύ άλλων – για θέσεις βοηθών ακτινολόγων, θαλάμου και εργαστηρίων, τραυματιοφορέων, λογοθεραπευτών, βιοχημικών, οδηγών ασθενοφόρων, εργοθεραπευτών, ψυχολόγων, βοηθών φαρμακείων, μαιών, ακτινολόγων, νοσηλευτών, βοηθών νοσηλευτών, οδοντοτεχνικών και καθαριστριών.
Ειδικότερα, όπως μας είπε η κ. Μαυρομμάτη, θα γίνουν 302 προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ στις δομές όλης της Κρήτης. Από αυτές, οι 200 θέσεις αφορούν σε νοσηλευτικό και οι υπόλοιπες 102 σε παραϊατρικό προσωπικό. Εξάλλου, επίκεινται άλλες 33 θέσεις εργασίας νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, ενώ, όπως επισήμανε η διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, από τις θέσεις που ανοίγουν στις 17 Ιανουαρίου, μέσω ΑΣΕΠ, οι 168 αφορούν σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.
Οι 168 θέσεις αφορούν σε τακτικό προσωπικό Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας, αλλά και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Από αυτές, οι 26 βρίσκονται σε ΠΑΓΝΗ-Βενιζέλειο, ενώ οι 22 αφορούν όλο το νομό Χανίων. Εξάλλου, περισσότερες από 10 θέσεις εργασίας αφορούν σε κάθε έναν από τους νομούς Ρεθύμνου και Λασιθίου.
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει την Τρίτη 17 Ιανουαρίου και λήγει την Τρίτη 31 του μηνός. Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα των προκηρυσσόμενων θέσεων, θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.asep.gr.
Εξάλλου, ολόκληρη η προκήρυξη βρίσκεται στο υπ’ αριθμόν φύλλου 14 Τεύχος ΑΣΕΠ της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως της 30ής Δεκεμβρίου 2016.
Ανοίγουν θέσεις και για γιατρούς.
Ωστόσο, η Ελένη Μαυρομμάτη μάς μίλησε και για τις θέσεις των γιατρών που αναμένεται να «ανοίξουν» μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Πρόκειται για 2.000 θέσεις σε όλη τη χώρα. Η κατανομή τους εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, χωρίς να μπορούμε να γνωρίζουμε από τώρα τον αριθμό των γιατρών που θα προσληφθούν στην Κρήτη.
«Όλες οι εν λόγω προσλήψεις κινούνται στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δημόσιων δομών Υγείας και της ανάκαμψης της εύρυθμης λειτουργίας τους», σχολίασε με νόημα στη «Νέα Κρήτη» η υποδιοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης.
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
1.666 θέσεις σε όλη τη χώρα
Συνολικά, για όλη τη χώρα, οι προκηρυσσόμενες θέσεις που «ανοίγουν» στις 17 Ιανουαρίου είναι 1.666. Οι κλάδοι και οι ειδικότητες ανά κατηγορία εκπαίδευσης είναι οι εξής: Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης: Διαιτολόγων, Ιατρών Ειδικότητας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Κοινωνικής Εργασίας, Λογοθεραπείας, Νοσηλευτικής, Φαρμακοποιών, Φυσικών-Ακτινοφυσικών Ιατρικής, Χημικών-Βιοχημικών, Χημικών – Βιοχημικών – Βιολόγων, Χημικών – Βιοχημικών – Βιολόγων (Βιολόγων), Ψυχολόγων.
Τεχνολογικής Εκπαίδευσης: Διατροφής, Επισκεπτών-τριών Υγείας, Εργοθεραπευτών, Ιατρικών Εργαστηρίων, Κοινωνικής Εργασίας, Λογοθεραπευτών, Μαιών-Μαιευτών, Νοσηλευτικής, Ραδιολογίας-Ακτινολογίας, Τεχνολογικών Εφαρμογών Ειδικότητας Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Τεχνολόγων Τροφίμων, Φυσικοθεραπείας.
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, Βοηθών Νοσηλευτικής, Βοηθών Οδοντοτεχνιτών, Βοηθών Φαρμακείου, Επιμελητών Ασθενών, Χειριστών Ιατρικών Συσκευών.
Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης: Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού ειδικότητας Βοηθών Θαλάμου, ειδικότητας Μεταφορέων Ασθενών, ειδικότητας Νεκροτόμων-Σαβανωτών, ειδικότητας Νεκροτόμων – Σαβανωτών – Αποτεφρωτών, ειδικότητας Νοσοκόμων, ειδικότητας Φυλάκων Ασθενών, ειδικότητας Επιμελητών, Εργατών, Προσωπικού Εστίασης, ειδικότητας Τραπεζοκόμων, Προσωπικού Καθαριότητας ειδικοτήτων Καθαριστών-στριών, Πλυντών-Πλυντριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου