Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Ενίσχυση χρειάζεται ο σταθμός ΕΚΑΒ Λαγκαδά!!!


Την ενίσχυση του σταθμού ΕΚΑΒ Λαγκαδά και την ίδρυση σταθμού του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Ζαγκλιβερίου, ζήτησε ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γ. Καραγιάννης σε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο. 
Ο κ. Καραγιάννης ζήτησε να ενισχυθεί ο σταθμός ΕΚΑΒ που λειτουργεί στον Λαγκαδά με προσωπικό και με ένα επιπλέον ασθενοφόρο, καθώς και την ίδρυση δεύτερου σταθμού στις εγκαταστάσεις του κέντρου υγείας Ζαγκλιβερίου. 
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το προσωπικό των μόλις 8 ατόμων που στελεχώνει αυτή τη στιγμή τον Σταθμό, αδυνατεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής, οι οποίες πολλαπλασιάστηκαν με τη λειτουργία των τεσσάρων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων, στο στρατόπεδο Βογιατζόγλου στα Λαγκαδίκια, στο πρώην εργοστάσιο SINATEX μεταξύ Καβαλαρίου και Αγίου Βασιλείου, στο πρώην εργοστάσιο ALEXIL στο Δερβένι και στον καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί στο Βαγιοχώρι. 
Την ίδια στιγμή, οι υποστελεχωμένες δομές των Κέντρων Υγείας του Δήμου Λαγκαδά, Ζαγκλιβερίου και Σοχού, με βασικές ελλείψεις σε προσωπικό και ασθενοφόρα οχήματα, βαρύνουν ακόμη περισσότερο τη λειτουργία του Σταθμού. 
Ήδη από τον Μάρτιο του 2016, ο Δήμαρχος Λαγκαδά με έγγραφό του προς το Υπουργείο Υγείας (αριθ.πρωτ. 8587 από 21/3/2016), τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ σε επιστολή που ακολούθησε τον Απρίλιο (αριθ.πρωτ. 9975 από 4/4/2016) και τη Διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας τον Ιούνιο (αριθ.πρωτ. 19.069 από 17/6/2016), ζητά την ίδρυση Σταθμού ΕΚΑΒ σε 24ωρη βάση στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας Ζαγκλιβερίου. 
Το Κέντρο Υγείας Ζαγκλιβερίου εξυπηρετεί όλες τις κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Καλινδοίων (περισσότερους από 3.680 κατοίκους), πολλές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Κορώνειας του Δήμου Λαγκαδά (4.000 κατοίκους), αλλά και κατοίκους των Δημοτικών Ενοτήτων Ανθεμούντα και Ζερβοχωρίων του Δήμου Πολυγύρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου