Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Ιλαροτραγωδία με τον στόλο του ΕΚΑΒ Πάτρας!!! Δεν είχαν όχημα να πάνε ασθενείς στα σπίτια τους!!!


Στο «κόκκινο» η λειτουργία του ΕΚΑΒ της Περιφέρειάς μας. Την Παρασκευή, 20 ασθενείς που είχαν πάρει εξιτήριο αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν σε ΠΓΝΠ και «Αγ. Ανδρέα», καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμα ασθενοφόρα να τους μεταφέρουν στον τόπο κατοικίας τους.
Παίρνοντας τα παλαιά ασθενοφόρα της Ηπείρου και της Αργολίδας γίνεται προσπάθεια ενίσχυσης της περιοχής μας η οποία, σε αντίθεση με όλες τις άλλες περιοχές της χώρας, έχει να πάρει καινούργιο ασθενοφόρο από το 2004 παρ' ότι ετησίως καλύπτει 68.000 περιστατικά.
Το υπουργείο Υγείας και η κεντρική διοίκηση του ΕΚΑΒ έχουν εγκαταλείψει την Περιφέρειά μας στην τύχη της παρ' ότι είναι η μεγαλύτερη σε έκταση, με γεωγραφικές ιδιομορφίες. Η «Π» έχει πολλές φορές αναδείξει το πρόβλημα που υπάρχει στο ΕΚΑΒ, καθώς μόλις τα 11 ασθενοφόρα από τα 25 που διαθέτει βρίσκονται σε λειτουργία με την πλειοψηφία αυτών να έχουν εξαντλήσει το χρόνο της ζωής τους αφού τα έχουν προμηθευτεί προ 15ετίας και το κοντέρ τους έχει ξεπεράσει τα 600.000 χιλιόμετρα! Τα υπόλοιπα μπαινοβγαίνουν στα συνεργεία, καθώς συχνά ξεμένουν κατά τη μεταφορά περιστατικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου