Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Ικανοποιημένοι οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Καβάλας από τα πέντε νέα και σύγχρονα ασθενοφόρα που παρέλαβαν!!!


Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Καβάλας από τα πέντε νέα ασθενοφόρα που παρέλαβαν τα οποία είναι υπερσύγχρονα και λειτουργικά. Σε ότι αφορά τις ελλείψεις σε προσωπικό ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης ανέφερε ότι περιμένουν τρία άτομα από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τρία από προγράμματα του ΟΑΕΔ τον Φεβρουάριο.
Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Τσιτσιλικάκης σημείωσε πως «είναι καλά ασθενοφόρα, είναι καινούρια, τηρούν όλες τις προδιαγραφές. Είχαμε την ευκαιρία και τις προηγούμενες μέρες να τα δουλέψουμε σε ακραίες συνθήκες, όπως ήταν ο παγετός και το χιόνι. Μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε πάρα πολύ καλά και βέβαια αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στον καινούριο εξοπλισμό που έχουμε, δηλαδή τα καινούρια ασθενοφόρα. Πλέον έχουμε τη θέρμανση που πρέπει να έχουμε και για τους διασώστες οι οποίοι δουλεύουν μέσα συνεχόμενα, αλλά βέβαια και για τους ασθενείς. Με όλες τις συνθήκες ασφαλείας που πρέπει να έχει ένα ασθενοφόρο».
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Συμπλήρωσε δε πως «βέβαια από κει και πέρα όμως το προσωπικό παραμένει το ίδιο, δεν έχει αλλάξει κάτι. Μπορεί να πήραμε πέντε ασθενοφόρα, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μπορούμε κι εμείς να βγάζουμε παραπάνω ασθενοφόρα στη βάρδια. Συνεχίζουμε να βγάζουμε τρία ασθενοφόρα το πρωί, τρία το απόγευμα και δύο το βράδυ. Ευελπιστούμε ότι στον επόμενο μήνα θα έχουμε μια αύξηση του προσωπικού έστω και προσωρινή. Περιμένουμε τρία άτομα από το ΚΕΕΛΠΝΟ τα οποία θα μας έρθουν από ότι μας έχουν πει το Φεβρουάριο, αν και ήταν να μας έρθουν το Σεπτέμβριο. Είναι τρία άτομα αυτά και τρία άτομα τα οποία περιμένουμε από κάποια προγράμματα που έχουν βγει από το κράτος μέσω του ΟΑΕΔ. Είναι για ένα χρόνο η σύμβασή τους και θα μπορεί να ανανεωθεί μέχρι και τρία χρόνια. Θα μας βοηθήσει αρκετά και αυτό, έξι άτομα δεν είναι λίγα για να μπορούμε κι εμείς να είμαστε πιο ελεύθεροι, να μην πρέπει να δουλεύουμε παραπάνω από όσο πρέπει, γιατί και τα ρεπό που μας οφείλονται πρέπει κάποια στιγμή να δοθούν. Έχουμε κουραστεί κι εμείς και σωματικά και ψυχικά και σιγά σιγά περιμένουμε να μας έρθουν κι αυτά τα άτομα. ίσως μπορέσουμε να βγάλουμε και κάποιο ασθενοφόρο, αν μπορέσουμε, θα δούμε. πάντως συνεχίζουμε να ευελπιστούμε».
ΚΤΗΡΙΑΚΟ
Όπως πρόσθεσε «έχουμε ένα ζήτημα με το κτηριακό. Είχαμε ένα ζήτημα τις προηγούμενες μέρες, κάποιες μέρες δεν είχαμε θέρμανση, ειδικά εκείνες τις ημέρες με το πολύ το χιόνι. Για περίπου τρεις μέρες δεν είχαμε θέρμανση. Κάποιος δεν φρόντισε να μας βάλει, όχι βέβαια αυτός που κάνει την τροφοδοσία, ήταν εσωτερικό το πρόβλημα, σε εμάς οφειλόταν. Όχι στους διασώστες βέβαια αλλά οι διασώστες ήταν αυτοί που την πληρώσανε. Εμείς δουλεύουμε 24 ώρες το 24ωρο και στο δικό μας το κτήριο πραγματικά δεν είχαμε θέρμανση. Ευτυχώς κάποια στιγμή έστω και εκ των υστέρων βρέθηκε λύση και σήμερα έχουμε θέρμανση. Μιλάμε για ένα κτήριο που έχει παλιά κουφώματα, όλα εκεί μέσα είναι διαλυμένα, έχει και τις απώλειες. Περιμένουμε να γίνει μια ανακαίνιση, να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις, ούτως ώστε να είναι καλύτερες οι προδιαγραφές να μην έχουν τόσες απώλειες, να γίνεται μεγαλύτερη εξοικονόμηση πετρελαίου. Τώρα από κει και πέρα είχαμε την επίσκεψη του προέδρου, μας είπε ότι θα πρέπει να γίνει μια νέα μελέτη. Χρόνια τώρα ζούμε σε άθλιες συνθήκες εκεί πέρα πάνω. Εργαζόμαστε μέσα σε ένα χώρο ο οποίος τέλος πάντων δεν τηρεί τις προδιαγραφές, είναι άθλιος πραγματικά. Έχουμε φωνάξει, έχουμε τσιρίξει, προσπαθήσαμε από μόνοι μας γιατί μέσω της υπηρεσίας δεν μπορέσαμε να βγάλουμε άκρη. Προσπαθούσαμε από μόνοι μας τόσο καιρό να βρούμε κάποιες προσφορές, υπήρχαν κάποιοι που ανταποκρίθηκαν τοπικοί επαγγελματίες, αλλά δυστυχώς έχουμε την υπηρεσία μας η οποία λόγω γραφειοκρατίας μας καθυστερεί πάρα πολύ και περιμένουμε και από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ να πει το ΟΚ για να μπορέσουν να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις στο κτήριο το υφιστάμενο που είναι οι διασώστες. Προσπαθούμε εμείς να ανταπεξέλθουμε στα περιστατικά, ο όγκος των περιστατικών δεν έχει σταματήσει, ιδιαίτερα και με την κρίση τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η ζήτηση των ασθενοφόρων, έχουμε επιβαρυνθεί και με έργο του Νοσοκομείου που κανονικά δεν θα έπρεπε να το κάνουμε γιατί δεν είναι και η δουλειά μας αυτή, αλλά δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι προς το παρόν να το κάνουμε, θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον. Έχουμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία με το σημερινό διευθυντή μας τον κ. Αγγελόπουλο, το διευθυντή του Κέντρου Υγείας στη Θάσο, ο άνθρωπος τουλάχιστον σε αυτά που θεωρεί δίκαια αιτήματά μας έχει ανταποκριθεί και για αυτό τον ευχαριστούμε και δημόσια για αυτό. Μέχρι σήμερα πάμε πολύ καλά, στο μέλλον ευχόμαστε να συνεχίσουμε κάπως έτσι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου