Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΑΡΜΑ-ΕΚΑΒ: Η Ομοσπονδία δεν είναι ιδιοκτησία της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ)!!!


«Η Ομοσπονδία  δεν είναι ιδιοκτησία της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ). Να μπει ένα τέλος στην αντιδημοκρατική λειτουργία και τη θεσμική απαξίωση  των Οργάνων Διοίκησης της Ομοσπονδίας!!!»

Από τον Οκτώβρη του 2015, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) συστηματικά άρχισε να απαξιώνει τη λειτουργία των Οργάνων Διοίκησης της Ομοσπονδίας. Πρώτα με τις ανακοινώσεις και τα Δελτία Τύπου, που δεν αποφασίζονταν σε καμιά συνεδρίαση της Ε.Ε, αλλά  αποτελούσαν μονομερείς  αποφάσεις του Προέδρου και του «συνοδοιπόρου» Γ. Γραμματέα. Μετά με τις αποφάσεις του Γ.Σ που άλλα αποφασίζονταν και άλλα έπαιρναν το δρόμο της υλοποίησης.  Από τα δεκάδες  Δελτία Τύπου που έχουν εκδοθεί - και ξεπερνούν τις 400!!! σελίδες - ΟΥΤΕ ΕΝΑ(1)!!! δεν συζητήθηκε και αποφασίστηκε σε Ε.Ε της Ομοσπονδίας. Τα υπόλοιπα μέλη της Ε.Ε τα βλέπαμε στα e-mail μας  και στο site  της ΠΟΕΔΗΝ……

Το ίδιο συμβαίνει  και στις κινητοποιήσεις που είχαν αποφασιστεί στα κομματικά τους γραφεία και απλώς μας ενημέρωναν για την ημέρα, το τόπο και την ώρα. Ψηφιζόταν 5ώρη στάση και συγκέντρωση στα Υπουργεία  και προέκυπταν  πρωινές καταλήψεις στα Υπουργεία (που πήγαινε μόνο η ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και οι αερομεταφερόμενες «ταξικές δυνάμεις» του ΜΕΤΑ) . Ψηφιζόταν  στάση και πορεία  και ξαφνικά έσκαγαν οι άμαξες και άλογα.!!( και οι συνοδοιπόροι)  και έμπαιναν επικεφαλής της πορείας…. Ψηφιζόταν  κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο, και ξαφνικά στηνόταν «πάλκο» με λαϊκές  ορχήστρες  και χορευτικά με παραδοσιακές φορεσιές…. Ενταγμένα όλα αυτά σε ένα μεθοδευμένο σχέδιο- σε πλήρη ταύτιση με τα σχέδια των κομμάτων τους ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ και τα πρόθυμα κανάλια-  καταστροφολογίας και κατάρρευσης της Υγείας , προφητεύοντας  «τις δέκα πληγές του Φαραώ» που έχουν πέσει πάνω στο Ε.Σ.Υ. στοχεύοντας στην απαξίωση και αμφισβήτηση  κάθε πρωτοβουλίας σταθεροποίησης και ενίσχυσης των Υπηρεσιών Υγείας. Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες μας στις Ε.Ε και τα Γ.Σ, να μπει ένα τέλος  στην αντιδημοκρατική λειτουργία και τη θεσμική απαξίωση  των Οργάνων Διοίκησης της Ομοσπονδίας, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) συνεχίζει απτόητη το έργο της και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι στο ΠΑΣΟΚ (τώρα δε που γύρισε και ο  Γιώργος, είναι ξεκάθαρο ότι τα πράγματα θα αγριέψουν..) και τη Ν.Δ.


Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα, οι μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) απέναντι σε άλλες παρατάξεις, δεν έχουν προηγούμενο στη ιστορία της Ομοσπονδίας !!!
Διοργανώνονται σε πόλεις συνεντεύξεις της ΠΟΕΔΗΝ και δεν το μαθαίνουμε ποτέ, ενώ από τη άλλη υπάρχει σύσκεψη για τη προετοιμασία κινητοποίησης σε περιφερειακή πόλη και δεν ενημερώνουν κανένα!!! Στις δε έντονες διαμαρτυρίες ή απάντηση τους ήταν ΚΟΡΥΦΑΙΑ!!! «Μπορείτε να ενημερωθείτε από τοπικά site  και το you tube που το έχουν σαν είδηση!!!» Ευτυχώς που ο κ.Καθηγητής έφυγε νωρίς….

Κορυφαίο δε δείγμα του «εναγκαλισμού» της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) με το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ είναι η «βιομηχανία μηνύσεων»  που έχει ανεβάσει στο ρεπερτόριο της για την επόμενη περίοδο ο θίασος της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ. Περνάμε από τα άλογα και τα λαϊκά πάλκα στις αίθουσες των δικαστηρίων (Βλέπετε η απόφαση του ΣΤΕ για τις άδειες, δίνει άλλο αέρα στο πολιτικό κατεστημένο και τους εκπροσώπους του στο Κίνημα). Μηνύσεις που δεν έχουν αποφασιστεί σε κανένα όργανο (Ε.Ε. Γ.Σ) της Ομοσπονδίας!!! Άλλοτε μαζί με στελέχη της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ  (π.χ. ΚΕΕΛΠΝΟ), άλλοτε μόνοι τους (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) κατά Διοικήσεων (ΕΚΑΒ) ή Υπουργών  (Πολάκης) «παίζουν τα ρέστα τους» για να παραμείνουν στον αφρό της δημοσιότητας και να κρατήσουν πρώτο τραπέζι πίστα στα αγαπημένα τους -και διαπλεκόμενα – κανάλια.
Είναι προφανές ότι οι αντιδημοκρατικές πρακτικές που έχει επιλέξει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) για τη θεσμική λειτουργία των Οργάνων της Ομοσπονδίας θα συνεχιστούν και θα κορυφωθούν μπροστά στις προσυνεδριακές διαδικασίες που θα ξεκινήσουν από το Φλεβάρη. Ας συνεχίσουν έτσι. Θα έχουν την ευθύνη για την πλήρη απαξίωση της Ομοσπονδίας στα μάτια των εργαζομένων και την απομαζικοποίση των δράσεων και των παρεμβάσεων. Το μόνο που πετυχαίνουν – με τους αποκλεισμούς και την αντικαταστατική λειτουργία των Οργάνων - είναι να δυναμώνουν τη φωνή μας και τις παρεμβάσεις μας στους εργαζόμενους. Και όταν έρθει η ώρα του λογαριασμού να είναι σίγουροι ότι εμείς θα κάνουμε ταμείο και αυτοί θα μείνουνε ταπί.


Υ.Γ.  Νομίζαμε  ότι τα είχαμε δει όλα από τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ. Όταν όμως είδαμε τη παρουσία εκπροσώπου τους στη Τατιάνα (δις μάλιστα!!!) κατανοήσαμε ότι οι άνθρωποι είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα για 10΄λεπτά δημοσιότητας!!! Οι πληροφορίες ότι θα κλιμακώσουν τις παρεμβάσεις τους και σε άλλες εκπομπές lifestyle, μένουν να αποδειχθούν..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου