Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Απάντηση του ΕΚΑΒ για το περιστατικό διακομιδής τραυματία στο κλειστό γυμναστήριο Αλμυρού Βόλου!!!

Δελτίου τύπου εξέδωσε το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας με αφορμή τα δημοσιεύματα για καθυστέρηση 1 1/2 ώρας στην ανταπόκριση του ασθενοφόρου σε ορθοπεδικό περιστατικό που συνέβη στο γυμναστήριου του Αλμυρού Βόλου στις 08.01.2016

Το δημοσίευμα του τοπικού τύπου έχει ως κάτωθι

Περιπέτεια 40χρονου τραυματία. Χωρίς οδηγό και πάλι το Κ.Υ. Αλμυρού!!!


«Γυμνή» από ασθενοφόρα στην απογευματινή βάρδια στο Κέντρο Υγείας για μία ακόμη φορά η πόλη του Αλμυρού. Μιάμιση ώρα περίπου μετά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου 40χρονος που τραυματίστηκε στη μέση σε προπόνηση μπάσκετ. Άστραψε και βρόντηξε ο δήμαρχος Αλμυρού Δημ. Εσερίδης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, εγκαλώντας ονομαστικά τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου ότι ψεύδεται διότι του είχε υποσχεθεί πως το πρόβλημα θα λυθεί και ακόμη… η λύση έρχεται.

Απίστευτη ταλαιπωρία παραμονή των Θεοφανείων για 40χρονο Αλμυριώτη που τραυματίστηκε στη μέση την ώρα προπόνησης μπάσκετ στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης και έπρεπε να μεταφερθεί επειγόντως στο Νοσοκομείο Βόλου.
Μάταια οι δικοί του άνθρωποι αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος Αλμυρού Δημ. Εσερίδης αναζητούσαν ασθενοφόρο. Η απογευματινή βάρδια στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού ήταν για μία ακόμη φορά μόνο στα χαρτιά με το ασθενοφόρο καθηλωμένο αφού δεν υπάρχει οδηγός.
Για τη διακομιδή του 40χρονου χρειάστηκε να επιστρατευθεί το ΕΚΑΒ, στο οποίο έγινε κλήση προκειμένου ασθενοφόρο από το Βόλο να μεταβεί στον Αλμυρό και μετά από μιάμιση ώρα που ο άνθρωπος είχε τραυματιστεί στη μέση, να γίνει η μεταφορά του στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο.
Ευτυχώς, σύμφωνα με τους γιατρούς, ο τραυματισμός του δεν ήταν πάρα πολύ σοβαρός, υπό την έννοια να κινδυνέψει η ζωή του, ωστόσο η ταλαιπωρία που υπέστη είναι απίστευτη καθώς χρειάστηκε να παραμείνει για μία ώρα και πλέον σε ακινησία, μέχρι να τον παραλάβει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφτασε στον Αλμυρό από το Βόλο για να γίνει η διακομιδή του.
Ο 40χρονος τραυματίστηκε την ώρα που προπονούσε ομάδα νεαρών παιδιών στο μπάσκετ, στο δημοτικό γυμναστήριο της πόλης του Αλμυρού.
Για το ατύχημα ενημερώθηκε και έσπευσε αμέσως στο γυμναστήριο ο δήμαρχος Δημ. Εσερίδης, που επίσης μετέβη στο Νοσοκομείο Βόλου προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του τραυματισμένου Αλμυριώτη.
«Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει. Για μία ακόμη φορά το Κέντρο Υγείας Αλμυρού ήταν απογυμνωμένο από οδηγό για να μπορέσει να εξυπηρετήσει το έκτακτο περιστατικό. Αυτή η αθλιότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είναι το τέταρτο περιστατικό που έχουμε μέσα σε λίγο διάστημα στο οποίο κατέστη αδύνατο να κινηθεί το ασθενοφόρο από τον Αλμυρό αφού δεν υπάρχει οδηγός για την απογευματινή βάρδια. Ο κ. Αντωνίου της 5ηςΥΠΕ περιμένει να έχουμε νεκρούς για να παρέμβει να λύσει το πρόβλημα;». αναρωτήθηκε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ μετά το περιστατικό έξω φρενών ο δήμαρχος Αλμυρού.
Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ. Εσερίδης, σε επικοινωνία που είχε ο ίδιος με το διοικητή της 5ης ΥΠΕ Ν. Αντωνίου ο ίδιος ο δυπεάρχης είχε δεσμευτεί ότι το θέμα με τον οδηγό του ασθενοφόρου, για να λειτουργεί και η απογευματινή βάρδια, θα λυθεί, μέχρι σήμερα όμως δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.
«Εάν νομίζει ο κ. Αντωνίου, ότι θα περιμένουμε με σταυρωμένα χέρια πότε θα δεήσει να δώσει λύση, είναι γελασμένος, συνέχισε αφήνοντας να εννοηθεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα ο ίδιος θα αναλάβει νέες πρωτοβουλίες προκειμένου να πιέσει να λυθεί το θέμα.

Το δελτίο τύπου του ΕΚΑΒΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Απάντηση του ΕΚΑΒ για το περιστατικό διακομιδής τραυματία στο κλειστό γυμναστήριο Αλμυρού Βόλου 

Αθήνα 11 Ιανουαρίου 2016

Δυστυχώς, ο κατήφορος των «υπεργολάβων» της απαξίωσης του έργου των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια, φαίνεται ότι δεν έχει τελειωμό. Για άλλη μια φορά, καλούμαστε να διαψεύσουμε τα όσα «τερατώδη» γράφτηκαν και ειπώθηκαν, για τη διακομιδή ορθοπεδικού περιστατικού από το κλειστό γυμναστήριο στον Αλμυρό Βόλου, στις 05/01/2017. 

Για άλλη μια φορά, τα στοιχεία από το τηλεφωνικό Κέντρο του ΕΚΑΒ Λάρισας, έρχονται να αποκαταστήσουν την αλήθεια και να δώσουν την πραγματική εικόνα των γεγονότων, επιβεβαιώνοντας ξανά τη δυνατότητα και ικανότητα της άμεσης ανταπόκρισης των μονάδων του ΕΚΑΒ Βόλου, σε όλα τα περιστατικά που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

 Συγκεκριμένα:

 1. Στις 17:21 το Τηλεφωνικό Κέντρο του ΕΚΑΒ Λάρισας, δέχτηκε κλήση για Λάρισας για ορθοπεδικό περιστατικό σε κλειστό γυμναστήριο στον Αλμυρό Μαγνησίας. Οι πληροφορίες που δόθηκαν ήταν για ένα άτομο τραυματισμένο στη μέση, μέσα στο κλειστό γυμναστήριο που πραγματοποιούσαν προπόνηση. 

2. Στις 17:21, το Τηλεφωνικό Κέντρο του ΕΚΑΒ Λάρισας διαβίβασε το σήμα στο ασθενοφόρο Β2, το οποίο κινούνταν επί της Εθνικής Οδού για την κάλυψη έκτακτων περιστατικών , λόγω των εορτών των Θεοφάνιων. 

3. Στις 17:38, το ασθενοφόρο Β2 έφθασε στο σημείο του συμβάντος, (εντός 17 λεπτών).

 4. Στις 17:52, το ασθενοφόρο Β2 παρέλαβε τον τραυματία με ορθοπεδικό περιστατικό από πτώση στο έδαφος, προκειμένου να τον μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. 

5. Στις 18:33, ο τραυματίας παραδόθηκε από το Ασθενοφόρο Β2 στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. 

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους και διαψεύδουν κατάφορα όλους αυτούς που έσπευσαν να καταγγείλουν τραγική αργοπορία του ΕΚΑΒ, διασπείροντας με τον τρόπο αυτό ψευδής ειδήσεις και δημιουργώντας, πάλι, τρόμο και ανασφάλεια στους πολίτες. Δυστυχώς και σε αυτή την περίπτωση, ορισμένοι προτίμησαν να υποβαθμίσουν για τον καθημερνό αγώνα των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και να αδιαφορήσουν για το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους επαγγελματικά και μικροπολιτικά συμφέροντα. 

Ο Τομέας Βόλου του ΕΚΑΒ, με 13 ασθενοφόρα πλέον, έναντι 10 που είχε πέρυσι, αποτέλεσμα μιας ορθολογικής επιχειρησιακής διαχείρισης, που απαντά στις ανάγκες της Κοινωνίας, είχε φροντίσει να έχει αυξημένη τη δύναμή του σε ασθενοφόρα σε όλες τις βάρδιες, λόγω της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων. Επίσης, στις 05/01/2017 επιχειρούσαν στην απογευματινή βάρδια στον Τομέα Βόλου συνολικά πέντε (5) ασθενοφόρα, τα οποία κάλυψαν με απόλυτη επάρκεια και άμεσα όλα τα έκτακτα περιστατικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου