Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Σε καλό δρόμο η δημιουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο!!!


Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, ένα από τα πάγια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών των Δ.Ε. Φαναρίου και Πάργας, του Δήμου Πάργας, η δημιουργία σταθμού του ΕΚΑΒ σε κατάλληλη θέση στο χωριό Μεσοπόταμος, βρίσκεται σε καλό δρόμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ κ. Καρακατσιανόπουλος, έχει δώσει το «πράσινο φως» για τη δημιουργία του σταθμού, αναγνωρίζοντας το ορθό και δίκαιο των αναφορών των σωματείων των εργαζομένων στην περιοχή μας, αλλά και των τοπικών κοινωνιών, ότι η θέση μπορεί να προσφέρει πολλά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών στο Ν. Πρέβεζας και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πάργας. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως τα Κέντρα Υγείας Πάργας και Καναλακίου αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα και πρόσφατα οι κάτοικοι είχαν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, ενώ και ο Δήμος Πάργας είχε εκδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας.
Έχουν ήδη γίνει όλες οι προπαρασκευαστικές επαφές των επιτροπών κατοίκων, τόσο με το Δήμαρχο Πάργας κ. Νάστα, όσο και με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου, αλλά και τους βουλευτές Κώστα Μπάρκα (ΣΥΡΙΖΑ) και Στέργιο Γιαννάκη (ΝΔ).
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει και μία συνάντηση εργασίας υπηρεσιακών φορέων στο Υπουργείο Υγείας, με θέμα συζήτησης τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο της Δ.Ε. Φαναρίου.
Είναι δεδομένο ωστόσο ότι το συγκεκριμένο ζήτημα και οι εκάστοτε πολιτικές εξαγγελίες, έχουν δημιουργήσει επιφυλακτικότητα σε όλους γύρω από αυτό το ζήτημα.
Αξίζει να σημειωθεί πως τον Ιανουάριο του 2014, ο τότε Υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας (δείτε ΕΔΩ) είχε προαναγγείλει την άμεση λειτουργία του σταθμού. Από τότε βέβαια έχουν περάσει τρία χρόνια…
Ας ελπίσουμε να μη χαθούν πολλοί μήνες ακόμη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου