Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Θεσσαλονίκη: Αύριο η διαδικασία μεταφοράς ευπαθών ομάδων για την απενεργοποίηση της βόμβας!!!


Ξεκινά αύριο στις επτά το πρωί η διαδικασία μεταφοράς από το ΕΚΑΒ ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού σε δομές όπου θα διανυκτερεύσουν και θα φιλοξενηθούν μέχρι να λήξει η επιχείρηση απενεργοποίησης της βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στη δυτική Θεσσαλονίκη. Αυτό έγινε γνωστό μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπό τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και παρουσία εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Σύμφωνα με πληροφορίες, 320 άτομα με αναπηρία, ασθενείς σε κατάκλιση και γενικά πολίτες που έχουν πρόβλημα μετακίνησης, καθώς και 48 παιδιά θα μπορούν να μεταφέρονται με 20 ασθενοφόρα ανά οκτάωρο στις δομές.
Η αστυνομία, από την πλευρά της, έχει ενημερώσει τους αρμόδιους ότι θα περιφρουρήσει την επιχείρηση με χίλιους αστυνομικούς και θα τοποθετήσει κορδέλα μήκους τριάντα χιλιομέτρων για να καλύψει όλη την περιφέρεια της ζώνης εκκένωσης, που θα αναπτυχθεί, σε ακτίνα 1.900 μέτρων, από το σημείο που βρέθηκε η βόμβα. Τα μέτρα της αστυνομίας θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 6 το πρωί της Κυριακής, ενώ οι αρχές διαβεβαιώνουν τους πολίτες για την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, ώστε να αποφευχθούν κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων.
Σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στη ζώνη εκκένωσης, θα απαγορεύεται από τις 10 το πρωί και μετά. Νωρίτερα, οι μετακινήσεις με τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα γίνονται δωρεάν στα δρομολόγια για τη μετακίνηση των πολιτών της περιοχής, ενώ θα διατεθούν όσα οχήματα απαιτηθούν για τη διαδικασία. Ο ΟΣΕ, τέλος, ενημέρωσε ότι θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των τρένων από 9.30 το πρωί της Κυριακής ως το τέλος της επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου