Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Επιτυχής η άσκηση αντιμετώπισης σεισμού στο 2ο Γυμνάσιο Τρίπολης!!!


Ασκηση αντιμετώπισης συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2017» πραγματοποιήθηκε στο 2° Γυμνάσιο - Λύκειο Τρίπολης την Τετάρτη 15 Μαρτίου.
Η άσκηση αντιμετωπίστηκε ως πραγματικό συμβάν κατάρρευσης κτηρίου και απεγκλωβισμού ατόμων και ακολούθησαν όλα τα επιχειρησιακά στάδια για την αντιμετώπιση των συνεπειών αναπτύσσοντας πλήρως τον επιχειρησιακό σχεδιασμό με τις προβλεπόμενες ενέργειες από το υπάρχον σχέδιο:
Αναγγελία, άμεση κινητοποίηση πυροσβεστικών οχημάτων από την πλησιέστερη Πυροσβεστική Υπηρεσία, κλιμάκωση με αποστολή περισσοτέρων πυροσβεστικών οχημάτων και συνεργείων διάσωσης από όμορες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και την συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, καθώς και των Εθελοντικών Οργανώσεων.



Ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Θεόδωρος Λαρέζος τόνισε ότι σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης ειδοποιήθηκε η Π.Υ. για σεισμό 5,8 Ρίχτερ  που έπληξε την περιοχή της Τρίπολης, στο 2ο Γυμνάσιο είχε πέσει τοίχος και εγκλωβίστηκαν κάποια άτομα και ταυτόχρονα ξέσπασε φωτιά στο λεβητοστάσιο. Κινητοποιήθηκε η υπηρεσία της Πυροσβεστικής και λειτούργησε όλος ο μηχανισμός. Επεσήμανε ότι πρόκειται για μία επιτυχημένη άσκηση που είχε ανταπόκριση του σχολείου, των εθελοντικών ομάδων, του ΕΚΑΒ και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας επεσήμανε ότι πρέπει να γίνονται τέτοιες ασκήσεις και ότι ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί κατά την πραματοποίησή τους. Τόνισε τη χρησιμότητα ανάλογων ασκήσεων, ενώ επεσήμανε ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να έχουμε εξετάσει την κατάσταση των δημόσιων κτιρίων.
Ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Σωτήρης Παπαδημητρίου μίλησε για ένα εικονικό κακό γεγονός όπου δοκιμάστηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και όλα πήγαν καλά. Θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες ασκήσεις στο μέλλον.


Σκοπός της άσκησης ήταν:
  1. Η εφαρμογή του σχεδίου εκκένωσης του σχολικού συγκροτήματος.
  2. Η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας και η εκπαίδευση των πυροσβεστικών δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρίπολης, για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.
  3. Η βελτίωση της συνεργασίας και του συντονισμού των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και Φορέων, (Π.Υ. Τρίπολης, Πολιτική Προστασία, ΕΛ.ΑΣ, ΕΚΑΒ, Εθελοντικές Οργανώσεις).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου