Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Έρχονται νέα ασθενοφόρα στο Νότιο Αιγαίο με ΕΣΠΑ!!! Τι προβλέπει απόφαση του Π.Πολάκη!!!


Με πόρους από το ΕΣΠΑ θα αποκτήσουν νέα ασθενοφόρα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.


Ειδικότερα σύμφωνα με απόφαση του αν.υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη εγκρίθηκε από άποψη σκοπιμότητας προμήθεια ασθενοφόρων οχημάτων και κινητών μονάδων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Ο συνολικός ενδεικτικός προϋπολογισμός είναι 829.560 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.
Συγκεκριμένα το ΕΚΑΒ θα κληθεί να αγοράσει 2 ασθενοφόρα οχήματα (4Χ4) με συνολικό ενδεικτικό προϋπολογισμό 161.200 ευρώ.
Επίσης 9 ασθενοφόρα οχήματα μικρού όγκου με συνολικό ενδεικτικό προϋπολογισμό 569.160 ευρώ, καθώς και μία κινητή μονάδα αξίας 99.200 ευρώ.
Η δαπάνη θα καλυφθεί από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νοτίου Αιγαίου» 2014-2020, ενώ δικαιούχος της προμήθειας ορίζεται το Ε.Κ.Α.Β.
Πάντως η σχετική έγκριση αγοράς για τα ασθενοφόρα και τις κινητές μονάδες θα πρέπει να εκδοθεί από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Ελπίδα και για την Κάσο
Όπως φαίνεται ένα από τα ασθενοφόρα που θα αγορασθούν θα κατευθυνθούν πιθανώς και προς την Κάσο, το νησί που επί σειρά ετών διέθετε ένα τριτοκοσμικό ασθενοφόρο, η φωτογραφία του οποίου είχε γίνει πρόσφατα viral, όπως λέγεται στη γλώσσα του διαδικτύου. Δείτε ΕΔΩ τι είχε παραδεχτεί τότε το υπουργείο Υγείας: «Υπ.Υγείας: Θα στείλουμε άμεσα ασθενοφόρο στην Κάσο! Η ντροπιαστική παραδοχή για το σαράβαλο όχημα»
Η προσωρινή λύση που είχε δοθεί τότε για την Κάσο ήταν να σταλεί ένα ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας της Καρπάθου, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του νησιού, ενώ το ΕΚΑΒ επρόκειτο να δρομολογήσει τις διαδικασίες για να σταλεί νέο ασθενοφόρο.
Το περιβόητο ασθενοφόρο της Κάσου

Να σημειωθεί ωστόσο πως το συγκεκριμένο ασθενοφόρο της Κάσου, βρισκόταν στο νησί επί σειρά ετών, κάτι που άλλωστε φαίνεται και από την παλαιότητά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου