Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Άσκηση εκκένωσης λόγω σεισμού στο νοσοκομείο Κομοτηνής!!!



Για πρώτη φορά θα λάβει χώρα μία άσκηση εκκένωσης λόγω σεισμού στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Αυτή θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 14 Μαρτίου και εντάσσεται στα Επιχειρησιακά Σχέδια Περσέας & Σώστρατος. Το ίδιο διάστημα θα γίνουν ασκήσεις εκκένωσης και στα νοσοκομεία της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας, με τις πληροφορίες να θέλουν τον διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Νικολάου Παπαευσταθίου, να έρχεται από την Αθήνα για τον σκοπό αυτόν. 

Σημειώνεται πως σε ασκήσεις εκκένωσης, που έχουν πραγματοποιηθεί σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, συμμετέχουν η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ. Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και στην Κομοτηνή με τη συμμετοχή Πυροσβεστικής, ΕΚΑΒ και των μηχανισμών πολιτικής προστασίας, του Στρατού, όπως και των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού.

Στα πιθανά σενάρια αυτών των ασκήσεων, περιλαμβάνεται η περίπτωση ισχυρού σεισμού και ο απεγκλωβισμός κλινήρη μηχανικά υποστηριζόμενου ασθενούς, με τη μέθοδο της κεκλιμένης γέφυρας. Άλλο σενάριο είναι ο απεγκλωβισμός ασθενών από φλεγόμενο χώρο εντός του νοσοκομείου, ή από σημείο στο οποίο έχει σημειωθεί μερική κατάρρευση του κλιμακοστασίου. Είναι πιθανόν να υπάρξει κάποια αναστάτωση των ασθενών, κατά την διάρκεια της άσκησης εκκένωσης του νοσοκομείου Κομοτηνής, αφού θα γίνει μερική εκκένωση του ιδρύματος, όμως θα γίνει προσπάθεια για την ελαχιστοποίηση της εύρυθμης λειτουργίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου