Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Οι σωτήριες πτήσεις του ΕΚΑΒ πάνω από τις Κυκλάδες!!!

280 αεροδιακομιδές έχει πραγματοποιήσει από τον Οκτώβριο έως και σήμερα, το υπερσύγχρονο ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού, που εδρεύει στη Σύρο.




Συμπληρώνονται 6 μήνες από τη δημιουργία της μόνιμης πτητικής βάσης του ΕΚΑΒ στη Σύρο και τα απολογιστικά στοιχεία, μόνο θετικά μπορούν να χαρακτηριστούν.
Συγκεκριμένα, από τις 29 Οκτωβρίου, όπου έγινε και η πρώτη διακομιδή, έως και σήμερα, το υπερσύγχρονο ελικόπτερο NH-90 της Αεροπορίας του Στρατού, έχει πραγματοποιήσει 280 αεροδιακομιδές, δηλαδή 3 μεταφορές την ημέρα, από τα νησιά των Κυκλάδων προς το νοσοκομείο της Σύρου, αλλά και προς τα νοσοκομεία της Αθήνας, προσφέροντας υψηλές παροχές φροντίδας.
Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα είναι η αεροδιακομιδή που πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαρτίου ενός αγρότη από τη Μήλο, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρότατο καρδιολογικό πρόβλημα.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση των υπηρεσιών υγείας, καθώς με το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στη Μήλο ο Διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής της Σύρου, καθώς και ο γιατρός ελικόπτερου, οι οποίοι έκαναν άμεση καρδιοανάταξη στον ασθενή και τον μετέφεραν σε υγειονομική μονάδα.

Η λειτουργία της βάσης του ΕΚΑΒ, σίγουρα μπορεί να καταγραφεί ως μία επιτυχία του υπουργείου Υγείας, καθώς αποτελεί «σωτήρια» παρέμβαση στην καθημερινή αβεβαιότητα που βιώνουν οι νησιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου