Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Διαγραφές εκλεγμένων συνδικαλιστών στο ΕΚΑΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!!!

Με πρόσχημα και δικαιολογία το εντελώς αόριστο της «απρεπούς συμπεριφοράς» (sic) και τα «αρνητικά σχόλια» (πως ορίζονται άραγε;) για το Σωματείο και τον Πρόεδρο, το προεδρείο του ΕΚΑΒ 2 Θεσ/νίκης διέγραψε με συνοπτικές διαδικασίες (απόφαση ΔΣ) το μέλος της παράταξης «Ριζοσπαστική Ενότητα» (μέλος του Σωματείου από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα) και εκλεγμένο σύνεδρο στο συνέδριο της Ομοσπονδίας ΠΟΠ-ΕΚΑΒ(27-28/2/2015) Μυλωνά Κωνσταντίνο.




Όπως αναφέρεται στη σελίδα της Αυτόνομης Ριζοσπαστικής ΚΙνησης (ΑΡΚΙ):
Το είδαμε κι αυτό. Εν έτει 2017 η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΑΒ 2 προβαίνει σε διαγραφές εκλεγμένων συνδικαλιστών επειδή διαφωνούν με τις πρακτικές τους  και ασκούν κριτική!!!
Με πρόσχημα και δικαιολογία το εντελώς αόριστο της «απρεπούς συμπεριφοράς» (sic)  και τα «αρνητικά σχόλια» (πως ορίζονται άραγε;) για το Σωματείο και τον Πρόεδρο, το προεδρείο του ΕΚΑΒ 2 Θεσ/νίκης διέγραψε με συνοπτικές διαδικασίες (απόφαση ΔΣ) το μέλος της παράταξης «Ριζοσπαστική Ενότητα» (μέλος του Σωματείου από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα) και εκλεγμένο σύνεδρο στο συνέδριο της Ομοσπονδίας ΠΟΠ-ΕΚΑΒ(27-28/2/2015) Μυλωνά Κωνσταντίνο.
Να σημειώσουμε δε, ότι είχε προηγηθεί και άλλη διαγραφή μέλους της «Ριζοσπαστικής Ενότητας» με συνοπτικές διαδικασίες και με παρόμοια επιχειρήματα.
Όσο για «τα αρνητικά σχόλια προς το Σωματείο και το Πρόεδρο» οι μισοί συνδικαλιστές όλων των Σωματείων θα έπρεπε να διαγράψουν τους άλλους μισούς αφού και κριτική ασκείται στα προεδρεία των Συλλόγων, των Ομοσπονδιών αλλά και της ΑΔΕΔΥ, γεγονός που αποτελεί όχι απλά πάγια συνδικαλιστική πρακτική αλλά και διααφυλάσσει την υγιή δημοκρατική λειτουργία των Συνδικάτων.
Αλλά φαίνεται ότι  κάποιοι  κάπως έτσι εννοούν την Δημοκρατία γι αυτό άλλωστε εδώ και χρόνια αρνούνται πεισματικά να ενταχθούν στην ΕΔΟΘ.
Όσο για το έγγραφο του Δ.Σ του Σωματείου με το οποίο καλείται ο συνάδελφος Μυλωνάς να δηλώσει εγγράφως «ότι αναγνωρίζει το νόμιμα εκλεγμένο Σωματείο και ότι συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του καθώς και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης» αντιλαμβάνεται ακόμη και ένα παιδάκι ότι ζητείται από έναν ενεργό συνδικαλιστή που συμμετέχει στη ζωή και τις δράσεις του Σωματείου του εδώ και 30 χρόνια «δήλωση νομιμοφροσύνης» για τα αυτονόητα.
Σε συνέχεια όλων των παραπάνω και χωρίς να έχει χορηγηθεί στον συνάδελφο Μυλωνά αντίγραφο απόφασης Δ.Σ με την οποία καλούνταν να δώσει εξηγήσεις, πράγμα που έγινε έτσι κι αλλιώς, για να ξεκαθαρίσει την στάση του, χωρίς να του έχει κοινοποιηθεί απόφαση διαγραφής του από το Σωματείο, χωρίς η όποια «διαγραφή» να έχει επικυρωθεί από Γενική Συνέλευση όπως προβλέπεται από τον Νόμο, δόθηκε εντολή στην Μισθοδοσία να διακόψει την παρακράτηση συνδρομής από τον μισθό του για τον Σύλλογο.
Σε κάθε περίπτωση οι τέτοιας αντίληψης «συνδικαλιστές» πρέπει να καταλάβουν όσο είναι καιρός ότι αντίστοιχες πρακτικές παραπέμπουν σε μαύρες εποχές τρομοκράτησης και εκφοβισμού που έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί και δεν τιμούν όσους προσπαθούν να τις αναβιώσουν. Ως εργαζόμενοι και μέλη του συνδικαλιστικού κινήματος που δώσαμε τέτοιες μάχες σε άγριες εποχές δε θα επιτρέψουμε την αναβίωση τέτοιων πρακτικών που μας πάνε πολλά χρόνια πίσω!
Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου