Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Έτσι αποκτούν κυκλοφοριακή συνείδηση οι νέοι!!!


Η επαφή της εκπαιδευτικής κοινότητας και του τεχνικού κόσμου αποδίδει πολλαπλά οφέλη για όλους. Πέρα από τον προφανή στόχο του επαγγελματικού προσανατολισμού και τις παραστάσεις που αποκτούν τα παιδιά πάνω σε ένα άκρως διεπιστημονικό κλάδο, όπως είναι αυτός των κατασκευών, υπάρχει κάτι ακόμα πολύ σημαντικό: Τα σημερινά έργα κατασκευής είναι οι αυριανοί αυτοκινητόδρομοι, στους οποίους οι σημερινοί μαθητές θα είναι αυριανοί οδηγοί. Αποκτούν λοιπόν βαθιά γνώση και κυκλοφοριακή συνείδηση όταν έχουν περπατήσει, περιεργαστεί από κοντά και κατανοήσει όλα τα συστήματα ενός αυτοκινητόδρομου.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Ολυμπία Οδός έδωσε τη δυνατότητα σε 22 μαθητές του ΕΠΑΛ Ξυλοκάστρου να παρακολουθήσουν από κοντά την άσκηση μεγάλης κλίμακας στα Μαύρα Λιθάρια, λίγο πριν τεθεί σε λειτουργία η σήραγγα που εξυπηρετεί το ρεύμα προς Αθήνα, στο τέλος Φεβρουαρίου 2017.
Στόχος των δράσεων που αναπτύσσει η Ολυμπία Οδός με την εκπαιδευτική κοινότητα είναι να μετατρέψει τα παιδιά στους καταρτισμένους και με βαθιά γνώση οδηγούς του αύριο και παράλληλα να τα καταστήσει πρεσβευτές της οδικής ασφάλειας.
Στην άσκηση, εκτός από τις ομάδες επέμβασης της Ολυμπίας Οδού, πήραν μέρος η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας και το ΕΚΑΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου