Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Τέταρτη καθυστέρηση στην παράδοση των περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport!!!



Νέα καθυστέρηση, η τέταρτη κατά σειρά, αναμένεται να σημειωθεί στην παράδοση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport Greece. 

Δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου, νέα καταληκτική ημερομηνία, καθώς ακόμα παραμένει σε εκκρεμότητα η υπογραφή σύμβασης με το ΕΚΑΒ για την παροχή ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών στα αεροδρόμια. 

Η Fraport Greece από την πλευρά της δηλώνει απολύτως έτοιμη να αναλάβει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, και μάλιστα ανακοίνωσε στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες και στο γενικό εμπορικό μητρώο του υπουργείου οικονομίας, την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, κατά 620 εκατομμύρια ευρώ.

Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται πλέον στα 650 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 50% του εφάπαξ τιμήματος των 1,234 δισεκ. το οποίο θα πρέπει να καταβάλει η εταιρεία μόλις ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των αεροδρομίων. 

Η Fraport κατέθεσε επίσης στο ΤΑΙΠΕΔ τις συμβάσεις χρηματοδότησης που συνήψε με τράπεζες, προκειμένου αυτές να ελεγχθούν και να εγκριθούν από το δημόσιο όπως προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης. 

Η διαμάχη μεταξύ υπουργείου Υγείας και Fraport Greece, σε ό,τι αφορά την ανάληψη του κόστους των υπηρεσιών αυτών, μαίνεται εδώ και αρκετές εβδομάδες. Και οι δύο πλευρές υποστηρίζουν πως δεν είναι υπεύθυνες για την κάλυψη του κόστους το οποίο ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ το μήνα. Στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για παράδειγμα, το κόστος της σύμβασης με το ΕΚΑΒ ανέρχεται σε 55.600 ευρώ το μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Σύμφωνα με τη Fraport, οι τραπεζικές χρηματοδοτήσεις που θα εξασφαλίσει η Fraport και τα ίδια κεφάλαια, εξασφαλίζουν πλήρως την καταβολή του εφάπαξ τιμήματος αλλά και τη χρηματοδότηση των επενδύσεων που θα πραγματοποιήσει η Fraport Greece, οι οποίες θα ανέλθουν σε 330 εκατομμύρια ευρώ έως το 2020. 

Η εταιρεία διατείνεται επίσης πως οι προσλήψεις προσωπικού που θα στελεχώσει τα αεροδρόμια έχει ολοκληρωθεί, όπως και οι διαγωνισμοί για την επιλογή των εταιρειών φύλαξης, συντήρησης και καθαρισμού των αεροδρομίων, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των εμπορικών παραχωρήσεων και μισθώσεων έχει ήδη συμφωνηθεί και συμβολαιοποιηθεί.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου