Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Πρόεδρος ΕΚΑΒ: Η υποστελέχωση οφείλεται στις ρουσφετολογικές πολιτικές των προηγούμενων διοικήσεων!!!



Το ζήτημα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ είναι αποτέλεσμα των ρουσφετολογικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια με στόχο την ενδυνάμωση της εκλογικής πελατείας πολιτικών κ.ά. Αυτά τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο και στον Απόστολο Λυκεσά, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος εξηγώντας με αφορμή και τον θάνατο του 38χρονου στην Ουρανούπολη τι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια όσον αφορά στις προσλήψεις, τις αποχωρήσεις και τις μεταθέσεις διασωστών που σε συνδυασμό με την πάγια υποστελέχωση δημιουργούν στην περιοχή της Χαλκιδικής ιδιαίτερα προβλήματα και ανεπάρκειες. 

Στη Χαλκιδική υπηρετούν, σύμφωνα με τον ίδιο, 34 άτομα, από τα οποία 9 έχουν φύγει με “απαλλαγή άρσης βάρους” και απέχουν από τα καθήκοντα τους δουλεύοντας στη Θεσσαλονίκη για το τηλεφωνικό κέντρο που αφορά τόσο την Θεσσαλονίκη αλλά και την Χαλκιδική. 
“Τα 34 άτομα μπορούν να βγάλουν στην Χαλκιδική 3 ασθενοφόρα σε 24ωρη βάση και σε ορισμένες περιπτώσεις τέσσερα. Λόγω όμως της αποχώρησης των 9 ατόμων βγαίνουν 2, πρώτη φορά είχαμε τέτοιο φαινόμενο μαζικής έλλειψης διασωστών» δήλωσε ενώ παράλληλα ανέφερε ότι από το 2005 μέχρι και το 2016 έφυγαν με αποφάσεις προέδρων και χωρίς την έγκριση του υπηρεσιακού συμβουλίου στον τομέα της Χαλκιδική 10 άτομα που αν παρέμεναν θα λειτουργούσε ακόμη ένα ασθενοφόρο. 
«Φέτος προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε και την Χαλκιδική με την διαδικασία της εσωτερικής ενδυνάμωσης ενώ μετά από χρόνια έγιναν προσλήψεις 186 ατόμων, η προκήρυξη των οποίων “σερνόταν” από χρόνο σε χρόνο”. Η κατανομή, όμως, για τις συγκεκριμένες προσλήψεις είχε γίνει από τις προηγούμενες διοικήσεις του ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα να μην έχει προβλεφθεί θέση για την Χαλκιδική που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα»
 Πριν λίγες μέρες, σύμφωνα με τον κ. Καρακατσιανόπουλο, ανακοινώθηκε η σειρά των προσωρινών επιτυχόντων στο ΕΚΑΒ στο οποίο, από το 2011 μέχρι το 2016 και σε συνθήκες δημοσιονομικής πειθαρχίας αποχώρησαν 445 άτομα, τα υπερδιπλάσια απ`όσα αποχώρησαν λόγω συνταξιοδοτήσεων το διάστημα 2005-2010 (199).
Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρόσληψη 100 διασωστών μέσω ΑΣΕΠ μέχρι το καλοκαίρι εκ των οποίων 2 αφορούν την Χαλκιδική ενώ ακόμη 40 άτομα θα προσληφθούν με νέα προκήρυξη, συνολικά δηλαδή 326 και με τον τρόπο αυτό θα καλυφθεί το 75% των απωλειών. Οι προσλήψεις αυτές θα καλύψουν και τις ανάγκες νησιών που αντιμετώπιζαν πρόβλημα όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη σε 24ωρη βάση. 
«Καταβάλλονται προσπάθειες να καλυφθούν οι ανάγκες στην Χαλκιδική» είπε σχετικά προσθέτοντας  ότι «από τις προσλήψεις 4.000 υγειονομικών που έκανε το Υπουργείο Υγείας, για την Χαλκιδική προκηρύχθηκαν 4 θέσεις διασωστών, δύο στην Ιερισσό και δύο στον Αγ. Νικόλαο για να στελεχώσουν 2 ασθενοφόρα. Δυστυχώς όμως από τα 4 άτομα μόνο ο ένας όμως ήταν πιστοποιημένος διασώστης και έτσι οι 3 θέσεις θα επαναπροκηρυχθύν.

Επίσης με την εσωτερική διαδικασία της ενδυνάμωσης και προκήρυξης, προτάθηκαν στο υπηρεσιακό συμβούλιο 6 μεταθέσεις στην Χαλκιδική 4 στον Πολύγυρο και 2 στα Μουδανιά που δεν έχουν προχωρήσει γιατί η συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου τον Ιούνιο του 2016 ματαιώθηκε λόγω κατάληψης του χώρου από συνδικαλιστές και στην δεύτερη τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου, οι μεταθέσεις καταψηφίστηκαν από τα μέλη του συμβουλίου με ψήφους 3-2 ενώ κατά ψήφισε και εκπρόσωπος των εργαζομένων. Αν είχαν προχωρήσει οι μεταθέσεις η Χαλκιδική θα είχε 6 επιπλέον εργαζομένους». 
«Εμείς θα επανέλθουμε και θα επιμείνουμε και μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε 2 ακόμη εργαζόμενους στον Πολύγυρο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ αναφέροντας, τέλος, ότι από πέρυσι και για πρώτη φορά ξεκίνησε η λειτουργία ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ  που βοήθησε την αντιμετώπιση προβλημάτων το οποίο πλέον θα κάνει και πρωτογενή διακομιδή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου