Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΚΑΒ: Οι ελλείψεις διασωστών δεν σχετίζονται με τους δυο θανάτους στη Χαλκιδική!!!



Από το 2005 μέχρι το 2013, έφυγαν από τον Τομέα Χαλκιδικής περισσότερα από δέκα άτομα, με παράνομες μετακινήσεις, οι οποίες δεν λάμβαναν υπόψη τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Αναγνωρίζει η διοίκηση του ΕΚΑΒ τις σημαντικές ελλείψεις διασωστών, αλλά δεν τις συνδέει με τους δύο πρόσφατους θανάτους στην Ουρανούπολη και στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδική.
Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, ο Τομέας ΕΚΑΒ Χαλκιδικής περιλαμβάνει στο δυναμικό του συνολικά 34 διασώστες, αλλά οκτώ υπάλληλοι, έχουν απαλλαγή άρσης βάρους από τις υγειονομικές επιτροπές, ενώ μία διασώτρια απουσιάζει λόγω εγκυμοσύνης.
Πρώτη φορά – σημειώνει – υπάρχει τόσο μεγάλος αριθμός εργαζομένων με προβλήματα υγείας και μάλιστα σε τέτοια έκταση, ενώ οι απουσιάζοντες διασώστες θα μπορούσαν να στελεχώνουν ένα επιπλέον ασθενοφόρο.
Σύμφωνα με τη διοίκηση, από το 2005 μέχρι το 2013, έφυγαν από τον Τομέα Χαλκιδικής περισσότερα από δέκα άτομα, με παράνομες μετακινήσεις, οι οποίες δεν λάμβαναν υπόψη τις ανάγκες της υπηρεσίας.
Η σημερινή διοίκηση αναφέρει πως έχει προκηρύξει έξι θέσεις για μετάθεση στον Τομέα Χαλκιδικής.
Σημειώνει, ωστόσο, πως η πρώτη συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου δεν έγινε, λόγω κατάληψης του χώρου, ενώ η δεύτερη απέρριψε το αίτημα.

Ασθενοφόρο

Αν είχαν προχωρήσει οι αποφάσεις – αναφέρει – ο Τομέας Χαλκιδικής θα είχε έξι επιπλέον εργαζομένους, δηλαδή σχεδόν ένα επιπλέον ασθενοφόρο.
Αναφορικά με τις επικείμενες προσλήψεις, η διοίκηση του ΕΚΑΒ σημειώνει πως από τις 100 θέσεις μόνιμου προσωπικού που πρόκειται να προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ και είναι ήδη σε εξέλιξη, έχουν προκηρυχθεί δύο θέσεις διασωστών για τον Πολύγυρο.
Επίσης, στο πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας για τις 4.000 προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ, προκηρύχθηκαν τέσσερις θέσεις για την Ανατολική Χαλκιδική (Ιερισσό, Άγιο Νικόλαο).
Δυστυχώς, όμως, προσλήφθηκε μόνον ένας εργαζόμενος, διότι δεν υπήρξαν αιτήσεις για τις υπόλοιπες θέσεις.

Μετακινήσεις

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα γίνει ενίσχυση του Τομέα Χαλκιδικής με εσωτερικές εθελοντικές μετακινήσεις προσωπικού.
Πέρυσι κατά τη διάρκεια ολόκληρου του καλοκαιριού τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, εφαρμόστηκε πιλοτικό πρόγραμμα αεροδιακομιδών στη Χαλκιδική, με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Ήδη, έχει ξεκινήσει η προετοιμασία προκειμένου να εφαρμοστεί και φέτος αντίστοιχο πρόγραμμα, πιθανότατα με διευρυμένη περίοδο λειτουργίας του ελικοπτέρου.
Αναφορικά με το περιστατικό της Νέας Σκιώνης, η διοίκηση τονίζει πως το ασθενοφόρο έφτασε στον τόπο του συμβάντος μέσα σε ακριβώς 22 λεπτά, από την ώρα που έγινε η κλήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου