Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Ιδρύεται ΙΕΚ ΕΚΑΒ στη Σητεία!!! Έρχεται στην Ιεράπετρα η κινητή υγειονομική μονάδα!!!



Μια πολύ καλή είδηση για τον τομέα του ΕΚΑΒ σε όλο το Λασίθι φαίνεται πως θα υπάρχει το επόμενο διάστημα και αφορά την ίδρυση ΙΕΚ ΕΚΑΒ στη Σητεία, που θα είναι το μοναδικό που θα λειτουργεί στην Κρήτη μετά το κλείσιμο του ΙΕΚ που λειτουργούσε στο Ηράκλειο μέχρι το 2012.
Όπως λέει ο υπεύθυνος τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας κ. Αγγελάκης, οι συζητήσεις συνεχίζονται για διάφορα διαδικαστικά θέματα, χώρος έχει βρεθεί,  και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το νέο τμήμα θα λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο. Στόχος πλέον είναι να μπουν κριτήρια εντοπιότητας για τους σπουδαστές που θα θελήσουν να εκπαιδευτούν, αλλά και απορρόφησης στη συνέχεια στο νομό, ώστε να δοθεί με αυτό τον τρόπο λύση στα πολύ σοβαρά προβλήματα προσωπικού του ΕΚΑΒ.
Το ΕΚΑΒ στη Σητεία είναι αυτό που αντιμετωπίζει το σοβαρότερο πρόβλημα με ελάχιστο προσωπικό ικανό να βγάζει μόλις μια βάρδια την ημέρα, με αποτέλεσμα να στηρίζεται καθημερινά από το ΕΚΑΒ Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου και Ηρακλείου.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σητεία και η Ιεράπετρα συζητήθηκαν σε χθεσινή συνάντηση με τη νέα διευθύντρια του ΕΚΑΒ Κρήτης, Μάγδα Ζεάκη, χθες στο Ηράκλειο, η οποία τις προηγούμενες μέρες είχε επισκευθεί την Ιεράπετρα για να δει από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν.
Όπως λέει ο κ . Αγγελάκης στην Ιεράπετρα αυτή τη στιγμή υπάρχουν 13 άτομα προσωπικό τα οποία μπορούν να καλύπτουν όλες τις βάρδιες του μήνα με ένα ασθενοφόρο και περίπου για 30 βάρδιες, από τις 90 συνολικά του μήνα με δύο, ενώ άλλες 30 περίπου βάρδιες γίνονται στη Σητεία.
Η νέα διευθύντρια του ΕΚΑΒ Κρήτης, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, τόνισε πως μίνιμουμ 15 άτομα θα είναι οι σπουδαστές που θα έρθουν στο νέο ΕΚΑΒ, ενώ η φοίτηση θα είναι για δύο χρόνια. Οι σπουδαστές που θα πάρουν την πιστοποίηση του διασώστη θα μπορούν να πάρουν μέρος στις προκυρήξεις του ΕΚΑΒ, ενώ θα μπορούν να δουλέψουν και στον ιδιωτικό τομέα. Όπως λέει υπάρχουν κάποια προβλήματα ακόμα, υπάρχει μια αναμονή μέχρι να έρθουν όλες οι εγκρίσεις, όμως η ίδια ευελπιστεί ότι το Σεπτέμβριο θα είμαστε σε θέση να λειτουργήσει το νέο ΙΕΚ. Τα έξοδα για το εκπαιδευτικό προσωπικό τα αναλαμβάνει το ΕΚΑΒ Κρήτης, ενώ θα στηριχτεί τόσο σε γιατρούς από το Νοσοκομείο της Σητείας όσο και σε διασώστες του ΕΚΑΒ Κρήτης
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σητείας κ. Πατεράκης, έδωσε τα συγχαρητήρια του στη νέα διευθύντρια του ΕΚΑΒ για την πρότασή της να λειτουργήσει το τμήμα στην πόλη που έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Όπως είπε ο Δήμος θα βοηθήσει όπου χρειαστεί όλη την διαδικασία, ενώ θα στηρίξει και την καλή λειτουργία του χώρου που θα είναι μέσα σε σχολικό κτίριο.
Έρχεται στην Ιεράπετρα η Κινητή Υγειονομική Μονάδα
Πέρα απ΄την ίδρυηση του ΙΕΚ στη Σητεία, ο κ. Αγγελάκης ανακοίνωσε πως εγκρίθηκε από το ΔΣ του ΕΚΑΒ η παραχώρηση ενός ασθενοφόρου προκειμένου να λειτουργήσει ως κινητή υγειονομική μονάδα από τον Ερυθρό Σταυρό, κάτι για το οποίο είχε γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια από την εθελοντική ομάδα της πόλης Ierapetra V2.
Tα χαρτιά του ασθενοφόρου έχουν ήδη παραχωρηθεί στον Δήμο Ιεράπετρας ο οποίος θα έχει και την ευθύνη της μονάδας, ενώ ο κ. Αγγελάκης τόνισε πως το ασθενοφόρο που θα έρθει είναι σχετικά καινούριο (13ετίας), και πρόκειται για το πρώτο μάρκας Citroen που παραχωρείται σε κάποιο οργανισμό στην Ελλάδα, αφού μέχρι τώρα αυτά που παραχωρούνταν ήταν παλιότερα 35ετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου