Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Η αναμονή για το ΕΚΑΒ Θάσου συνεχίζεται!!!


Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε χθες ο διευθυντής του ΕΚΑΒ της περιφερειακής ενότητας Καβάλας και παράλληλα διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου. Ο κ. Αγγελόπουλος εξήγησε ότι συνεχίζει να περιμένει τη στελέχωση του ΕΚΑΒ Θάσου. Ειδικότερα, περιμένει πέντε διασώστες κι ελπίζει ότι το υπηρεσιακό συμβούλιο του ΕΚΑΒ θα αποφασίσει σχετικά εντός των επόμενων ημερών και πριν τον Ιούνιο.
Το ΕΚΑΒ Θάσου, θύμισε ο κ. Αγγελόπουλος, ιδρύθηκε την άνοιξη του 2016. Έκτοτε διαθέτει ένα και μόνο διασώστη προερχόμενο από το ΕΚΑΒ Καβάλας. Υπάρχει δέσμευση για πέντε περιπτώσεις διασωστών που δέχονται να μετακινηθούν και να εργασθούν στο νησί. Οι αιτήσεις τους υπάρχουν. Όμως, επί τόσους μήνες το υπηρεσιακό συμβούλιο δεν αποφάσιζε σχετικά, πιθανότατα προκειμένου να μη δημιουργήσει προβλήματα στα τμήματα του ΕΚΑΒ από τα οποία θα αποχωρούσαν οι πέντε διασώστες.
Με τις προσλήψεις επιπλέον προσωπικού φαίνεται πως λύθηκε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Έτσι, ο κ. Αγγελόπουλος ελπίζει ότι εντός των ημερών το υπηρεσιακό συμβούλιο θα εγκρίνει τη μετάθεση πέντε διασωστών από διάφορα σημεία της Ελλάδας και κυρίως από την Αθήνα προ το ΕΚΑΒ που βρίσκεται στο νησί της Θάσου. Πως όμως θα λειτουργήσει με έξι άτομα προσωπικό το ΕΚΑΒ του νησιού; Ο κ. Αγγελόπουλος μας εξήγησε: «Διαθέτουμε επίσης τέσσερις οδηγούς κι άρα συνολικά μαζί με τα έξι άτομα (1 + 5) θα δημιουργηθεί μια ικανοποιητική τουλάχιστον 10μελης δύναμη για την έναρξη του ΕΚΑΒ».
Ενδιαφέρον όχι μόνο για τη δημιουργία αλλά και για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ Θάσου επέδειξε και συνεχίζει να επιδεικνύει ο βουλευτής Καβάλας Γιώργος Παπαφιλίππου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου