Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

ΕΚΑΒ Χίου: άμεση ενίσχυση σε προσωπικό ζητά το σωματείο εργαζομένων!!!


Με δύο ασθενοφόρα το πρωί και από ένα στις άλλες δύο βάρδιες βρίσκεται το ΕΚΑΒ Χίου. Το σωματείο των εργαζομένων ζητά ενίσχυση προσωπικού αφού από τις 35 οργανικές θέσεις καλύπτονται μόλις οι 18.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου μελών του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου των εργαζομένων, η κατάσταση χαρακτηρίστηκε «επικίνδυνη» και ζητήθηκε η άμεση στελέχωση της δομής ώστε να φτάσουν στα 25 άτομα προσωπικό.
Η ενημέρωση πάντως που έχουν από τη διοίκηση είναι για άμεση κάλυψη 4 θέσεων.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Σωματείου Χρήστος Καλαμπαλίκης, θα ήταν σημαντικό να είχαν 4 ασθενοφόρα στην πρωινή βάρδια, 3 στην απογευματινή και 2 στη βραδινή· δεδομένο ότι χρειάζεται πολλές φορές να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για τη μεταφορά ασθενών αλλά και λόγω αύξησης των διακομιδών εξαιτίας του μεγάλου αριθμού προσφύγων στα Κέντρα υποδοχής (ειδικά της ΒΙΑΛ που είναι πιο μακριά από το νοσοκομείο).
Εξάλλου από τα δύο περιφερειακά πολυιατρεία της Βολισσού και των Καρδαμύλων, παρόλο που υπάρχουν ασθενοφόρα ως δημοτικά μόνο σε αυτό της Βολισσού υπάρχει εθελοντής οδηγός για να εκτελεί διακομιδές προς το νοσοκομείο.





Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εκτός του Προέδρου παρόντες ο γραμματέας Στέλιος Κουκούμιαλος και το μέλος Δημήτρης Μπακλούς, σημείωσαν επίσης ότι η δύναμη καταπονείται περισσότερο με την ανάληψη από το ΕΚΑΒ Χίου ενημερωτικών σεμιναρίων για τις πρώτες βοήθειες σε φορείς, ακόμα και εκτός νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου